Start
Info/Links
Agenda/Nieuws
Uitrukken
kort uitrukverslag
Fotoalbum
Wedstrijden
Archief

 

 

2016:

De ploeg speelt de HD wedstrijden op 2 april in het friesche Grou

zie voor meer informatie op www.abwc.nl

 

Op deze pagina is het de bedoeling om een archief op te zetten van de post VRIES.

2014

22-09-14: Schoorsteenbrand: Op 22 november kreeg de post Vries om 22.45 uur de melding Gebouwenbrand (schoorsteen) Meerweg Tynaarlo, al snel was duidelijk dat dit sauna "De Bron" betrof ook was de hoogwerker uit Groningen gealarmeerd. Ter plaatse had ook het riet rondom de schoorsteen al vlam gevat, door een snelle binnenaanval kon erger worden voorkomen. Ook de snelle inzet van de hoogwerker vanuit Groningen die plaatselijk bekend was en in mum van tijd de buitenbrand onder controle had bleef de schade beperkt.

2013

 

12-09-13: Shermen plaatsen Zuidlaarderweg Tynaarlo. Enkelen hadden de traumahelikopter al zien draaien boven Vries, in eerste instantie werd namelijk aangegeven dat het bij de sportvelden van VAKO er iets aan de hand was. Later bleek dit niet zo te zijn het was bij de sportvelden van Tynaarlo bij de fietsovergang ter hoogte van de sportkantine was een jonge vrouw (35) geschept door een touringcar. Hulp kwam in dit geval voor de vrouw te laat.

29-04-13: Woningbrand De Punt. Om 13.00 uur gingen de piepers voor een Woningbrand (schoorsteen/dak) bij navraag bleek het een schuur pannendak gedekt gebruikt als opslag, omdat niet bekend was wat voor opslag en in hoeverre de schuur van andere percelen afstond werd opgeschaald naar middelbrand. Tijdens het aanrijden kwam vanaf de politie die ter plaatse was de melding dat de brand uitslaand was. Ter plaatse bleek de brand inderdaad uitslaand en bleek de schuur vast te zitten aan de woning. Door een snelle verkenning en een binnenaanval kon de schade beperkt blijven tot een stuk dak van de betreffende schuur. Enkele schilderijen die opgeslagen waren hebben wat waterschade opgelopen.

18-04-13: Gezondheid (Ass. rv) Om 13.13 uur werd de hoogwerker van Assen opgeroepen voor een ongeval in de badkamer aan de volmachten te Vries, 2 minuten daarna werd de post Vries gealarmeerd voor assistentie, de vrouw des huizes moest horizontaal de woning uit. Een oplettende bezoeker van onze fotosite heeft het al ontdekt, nee het is geen fout van de webmaster er staan twee verschillende hoogwerkers. De hoogwerker van Assen raakte defect en kon onverrichte zake weer naar Assen, zodat om 13.37 de hoogwerker van Groningen werd gealarmeerd.

22-01-13: Voertuig te Water. Om 07.47 kreeg Vries de melding van een Voertuig te water aan de Eekhoornstraat, door de winterse omstandigheden en het tijdstip van de melding lukte het Vries deze keer niet om binnen 8 minuten uit de kazerne weg te rijden, zodat volgens het protocol de volgende post werd gealarmeerd dus om 07.55 werd Eelde gealarmeerd. Ondertussen was Vries compleet en vertrok, een aantal minuten later melde Eelde zich ook, maar toen waren Vries en het duikteam van Groningen al ter plaatse, zodat Eelde onder prio 2 door mocht rijden. Bij onderzoek bleek dat de auto er al enige tijd lag en er geen personen meer aanwezig waren. De politie heeft de zaak verder afgehandeld en de overige hulpdiensten konden weer terug.

11-01-13: Brand garagebedrijf Vries. Om 4 uur morgens gingen de piepers van de post met de melding brand garagebedrijf, onderweg naar de kazerne had men al een flink vuur gezien aan de achterzijde van de showroom. Vandaar dat er bij de uitruk gelijk middel werd gegeven, ter plaatse stond de eigenaar (ook een brandweerman) de brandweer op te wachten met de nadere informatie dat het een tweetal auto's betrof achter de showroom. De beide auto's zijn afgeblust met schuim en een derde auto heeft ook nog schade opgelopen.

2012

28-10-12: Brand Agrarisch bedrijf Yde. Even voor half een kreeg Vries de melding van een brand aan de Brink in Yde, bij het uitrijden van de Molenstraat in Vries was de rode gloed al boven Yde te zien, ook Eelde kreeg direct de melding. Ter plaatste sloegen de vlammen al hoog uit de boerderij en was duidelijk dat hieraan niet meer viel te redden, de zoon des huizes was alleen thuis maar was al uit de woning. In een schuur naast de boerderij die ook riet gedekt was stonden een negenentwintig kalveren, de prioriteit lag op het behouden van de omliggende percelen en met name de schuur waarin het jongvee stond. Dit is in ieder geval gelukt. Daar er opgeschaald was naar grote brand kwam de SB uit Groningen ter plaatse en de TS uit Haren. De post Zuidlaren heeft Vries in de morgen afgelost. En op het moment dat ik dit schrijf gaan de pagers van Vries opnieuw mar nu betreft het nablussen.

26-10-12: VKO (vrachtauto-auto) A28. Om 5 minuten voor elf gingen de pagers van de post Vries af met de melding VKO Vrachtauto-auto, Al snel was duidelijk dat het een wat groter incident was, ook Groningen werd gewaarschuwd en de post Zuidlaren. Ter plaatse trof men meer aan dan alleen een auto vrachtauto er waren in totaal nog twee personenauto's bij betrokken. Daar men ter hoogte van Haren met de weg bezig was, was de gehele ochtend al sprake van file en langzaam verkeer. Een onoplettende automobilist zag dit te laat en knalde vervolgens achter in een groene twingo die door de klap werd gelanceerd en in de berm terecht kwam. Helaas is er bij dit incident een dodelijk slachtoffer te betreuren en zijn er twee personen gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

19-05-12: Ongeval (gas) Zwarte Dijk. De melder had een knal gehoord en vervolgens het sissen van Gas. Bekenden weten dat er aan de Zwarte Dijk een locatie van de NAM ligt. Bij nader onderzoek werd duidelijk dat er niets aan de hand was. Door werkzaamheden op een andere locatie had men op afstand gas laten ontsnappen aan de Zwarte Dijk. Het deksel dat dan openklapt geeft een knal.

17-03-12: Woningbrand. Om 17.55 uur gingen de piepers af voor een woningbrand aan de Taarloseweg in Ubbena, Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat het om een magnetronbrand ging, volgens de bewoonster was de brand uit. omdat het een inbouwmagnetron betrof bleef de eerste auto onder prio 1 doorrijden. Ter plaatse is de magnetron verwijderd en de woning geventileerd.

05-01-12: VKO. Vanmiddag om 15.25 uur kreeg de brandweer van Vries de melding binnen van een verkeersongeval, aan de Noordenveldweg - Norgerweg in Donderen.Ter plaatse werd er een personenauto aangetroffen, die een aanrijding had gehad met een vrachtwagen. De vrachtwagen had de personenauto over het hoofd gezien, deze zat net in de dode hoek van de spiegel. De bestuurder en bijrijder werden door het ambulancepersoneel onderzocht. De bijrijder is voor nader onderzoek, door de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Verdere bijzonderheden zijn niet bekend.

2011

01-10-11: VKO Vriezerweg Tynaarlo: De bestuurder van een vw golf kreeg op de rotonde een epileptische aanval waarop hij het voertuig op de rotonde stilzette, vervolgens kwam het vtg weer in beweging en reed de rotonde af waarbij hij een boom raakte. Toen een passerende fietser bij de auto kwam was de bestuurder buiten kennis waarop 112 werd gebeld. Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse op dat moment was de bestuurder weer bij kennis. Hij is door het ambulance personeel voor onderzoek in de ambulance gezet. de brandweer kon weer terug naar de kazerne.

08-07-11: VKO eenzijdig Taarloseweg Assen: Na de Taarloseweg te hebben afgereden werd hier niets aangetroffen, uit de volgende melding werd nog niet geheel duidelijk waar het ongeval zich had plaatsgevonden. Later bleek dat het ongeval zich had voorgedaan op de splitsing Taarloseweg-Gasterenseweg. Ook was het ongeval niet eenzijdig maar betrof het twee voertuigen. Omdat de brandweerauto's van Vries al in Taarlo reden, konden deze na overleg met de meldkamer door rijden en de noodzakelijke hulp verlenen. een van de slachtoffers kon na stabilisatie zonder te hoeven knippen uit de auto worden gehaald en is met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Daarna heeft de brandweer beide voertuigen veilig gesteld en het incident over gedragen aan de politie.

2010

12-07-10: Na controle brandlucht: Zondag avond werd een woning in de wijk Arlo getroffen door een blikseminslag, na dat maandag overdag de meterkast gerepareerd waren roken de bewoners bij het aanzetten van de verlichting in de garage een brandlucht. Daar men boven de garage sliep vertrouwde men deze situatie niet. Op aanraden van de politie werd de brandweer gewaarschuwd, met behulp van de warmtebeeldcamera werd de garage gescand maar trof men niets aan. Een der brandweermannen vond de tl bak van een der lampen wel aardig donker, na dat de kap er af was gehaald bleek hier de dader van de geur in aanwezig te zijn. Na de tl-bak te hebben afgekoppeld konden de bewoners rustig slapen en wij weer terug naar de kazerne.

03-07-10: Ook in dit geval werd de melding weer ingetrokken en konden we binnenblijven, er waren bij een paar korpsleden al wat twijfels over het hoge nummer aan de Meerweg, dit bleek dus ook op waarheid te berusten het was namelijk de Meerdijk in Eelde/Paterswolde.

02-07-10: Auto auto A28: Deze melding werd ingetrokken daar de personen op eigen gelegenheid al uit de auto's waren.

01-07-10: Auto ongeval A28: Omstreeks half acht werd de brandweer van Vries en Assen gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de A28. Hierbij was een kleine personenauto met 2 inzittenden in de middenberm gekomen. De beide inzittenden, twee vrouwen van tussen de 30 en 40 jaar zijn op advies van het ambulancepersoneel door de brandweer uit het voertuig bevrijdt. Beide zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Nadat de verkeersongevallenanalyse van de politie Drenthe onderzoek had gedaan naar de oorzaak heeft berger Hamstra uit Tynaarlo het voertuig geborgen. Over de exacte oorzaak is nog niets bekend. Mogelijk is een klapband de oorzaak van dit ongeval.

04-06-10: Automaat Pare BV Tynaarlo: Bij de firma Pare werkt men met een beamer systeem onder het dak in de grote hal, dit betekent dat er een signaal (infrarood) vanaf de beamer naar een spiegel word verzonden en deze teruggekaatst word, zolang het signaal niet word onderbroken is er niets aan de hand. Wat wil nou het geval dat door de warmte de staalconstructie gaat werken en daardoor het signaal wordt onderbroken zodat er een brandmelding binnenkomt.

29-05-10: Op het moment dat de wedstrijdploegen uit Vries, Eelde en Zuidlaren met spanning zitten te wachten op de prijsuitreiking van de HD wedstrijd krijgt de achtergebleven ploeg uit Vries (die op dat moment de verzorgingsgebieden waarneemt van Eelde en Zuidlaren) een Automatische melding in het restaurant bij het vliegveld.

15-02-10:  Woningbrand Norgerweg Donderen: Om 13:50 uur is er bij een grote brand aan de Norgerweg in Donderen een woonboerderij verloren gegaan. Om 14:00 uur werd de melding grote brand uitslaand gegeven. Bij aankomst van de brandweer bij de woning bleek dat de gehele woning al als verloren kon worden beschouwd Een kind kon ternauwernood gered worden. De woonboerderij was een tijdje geleden volledig opgeknapt. De korpsen van Assen, Eelde, Vries, en Peize zijn geruime tijd bezig geweest met het blussen van de brand. De achtermuur en de punt van de voorgevel zijn door een kraan naar beneden gehaald. Daarna kon de nablussing beginnen, rond de klok van zessen keerde ook Vries terug naar de post, waaraan de schoonmaak kon worden begonnen. De waterwinning moest uit het dorp komen en leverde nogal wat smerige slangen op.

14-02-10: Schoorsteenbrand Holtenweg Vries: Even voor acht uur gingen de piepers voor een schoorsteenbrand aan de Holtenweg in Vries, toen de eerste auto de bocht om kwam was al snel duidelijk dat dit meer was dan een schoorsteenbrand. De vliering van de woning stond al in brand. Middels een snelle binnenaanval kon de brand worden bedwongen, en bleef de schade beperkt tot de vliering, wel liep de woning veel schade op door het bluswater. Toen de hoogwerker het dak rondom de schoorsteen weghaalde bleek het dakbeschot ook nog eens uit asbest te bestaan. vandaar dat de woning niet meer betreden mag worden.

 

2009

 

12-12-09: Camper Caravan brand: De brand brak rond kwart voor vier uur 's nachts uit. Aanvankelijk was niet duidelijk of er nog iemand in de caravan zat. "De brandweer kon niet naar binnen. De caravan stond compleet in lichterlaaie", zegt politiewoordvoerster Ramona Venema. Tegen de ochtend ontwaarden de hulpverleners inderdaad een lichaam in de caravan. Onderzoek door de technische recherche heeft volgens Venema uitgewezen dat de brand waarschijnlijk is ontstaan door oververhitting van de houtkachel.

29-09-09: Automaat Appartementen de Eijkenhof Vries: De bewoners van een appartement hadden het pannetje met eten vergeten, het vuur was al uit en na een korte inspectie en het appartement geventileerd te hebben keerden we weer terug naar de kazerne.

13-09-09: Woningbrand dingspil Vries: Ter plaatse kwam er rook uit de woning en waren de ramen van de kamer al aardig zwart. De bewoners hadden de formule 1 nog gekeken thuis en waren naar Zuidlaren vertrokken voor het kijken van een voetbalwedstrijd. kort daarna kregen ze te horen dat er een brand was in Vries aan het dingspil, al snel werd duidelijk dat het hun woning betrof. vermoedelijk is de oorzaak kortsluiting achter de computer onder de trap. de poes des huizes heeft het niet overleefd.

09-09-09: Vliegtuigcrash GAE 2B melding: Dit zou beteken dat er een vliegtuig waarin mogelijk 50 personen kunnen zitten was neergestort. Gelukkig maar viel het mee en werd er al snel afgeschaald en bleek het om een klein toestel te gaan met 2 inzittenden die er goed vanaf kwamen.

27-08-09: Bedrijf binnenbrand manege Dolfing: Van een binnenbrand was al geen sprake de vlammen sloegen al meters hoog uit de hooi/stro opslag achter de manege, Dus opschaling middel en groot waren op zijn plaats. Op de zijkant van de loods grensde een kalverfokkerij met een 700 kalveren, door snel optreden en de aanleg van een waterscherm bleven deze kalveren ongedeerd. Even leek het dat de kalveren toch geëvacueerd moesten worden vanwege de rook dit hoefde niet daar de eigenaar het ventilatiesysteem had aangezet. De schuur met hooi/en stro was niet meer te redden, daar de vuurhaard diep in het stro/hooi zat moest de hele berg uit elkaar worden getrokken vanaf 3.00 uur tot 19.00 uur is men hier mee bezig geweest.

25-08-09: (gaslucht/lekkage) buiten Arlo Tynaarlo: Inderdaad hing er een eigenaardige lucht in het plan Arlo, wel kon snel worden aangenomen dat het geen gaslucht was. Door de plaatselijke bekendheid werd de ontgisting boederij aan de Eisenbroeken genoemd. Bij controle bleek inderdaad de geur daar vandaan te komen. De uien die hier verwerkt werden waren de boosdoeners, en mede door de weersomstandigheden rook men dit in Tynaarlo.

25-08-09: Auto-Auto Asserstraat Ubbena: Tijdens het aanrijden werd de melding Auto-Vrachtauto en persoon al uit de auto, een vrachtauto met oplegger was bezig achteruit een inrit in te steken, deze actie werd te laat opgemerkt door een automobilist. Deze probeerde nog achter de vrachtauto langs te sturen wat niet geheel lukte.

18-08-09: Brandgerucht onbekend Zeegse: Aangekomen in Zeegse bleek er inderdaad een sterke geur van brand te hangen, daar de wind zuidwest was werd al snel de conclusie getrokken dat het waarschijnlijk brandde op een voormalige kwekerij aan de Eisenbroeken. Dit bleek inderdaad het geval het houtafval wat daar brandde zorgde mede door de weersomstandigheden dat men dit in Zeegse rook. De bult was al dusdanig klein en kon geen gevaar voor uitbreiding zodat we terugkeerden naar de kazerne.

04-07-09: Autobrand Vriezerhoek Ubbena: Tijdens het aanrijden werd de autobrand een vrachtautobrand, even later bleek het een containerbrand, ter plaatse bleek het inderdaad een containerbrand die op een aanhanger stond en aangekoppeld was achter een vrachtauto met daarop nog een container. Door snel optreden met een waterscherm bleef de vrachtauto gespaard, vervolgens werd de container geblust met lage druk en schuim.

26-05-09: Brandgerucht Nieuwe Rijksweg 10 Vries: Al snel werd duidelijk dat het de woning betrof van een (oud) collega, ter plaatse en na een eerste verkenning werd er geen brand ontdekt. Zo het leek had de bliksem de schoorsteen getroffen en zich ontlaadt via de meterkast.

04-05-09: Gaslucht/lekkage Rozenstraat Tynaarlo: Bij werkzaamheden aan de Rozenstraat werd de gasleiding geraakt, ter plaatse gekomen, werd direct verzocht om Essent met spoed ter plaatse te laten komen. Gelukkig werd in de straat de afsluiter van het gas gevonden en kon de brandweer door middel van de kraansleutel de gastoevoer afsluiten.

25-04-09: Natuurbrand Larikslaan schipborgerweg Zuidlaren: In verband met de droogte en de waterwinning werd er tweezijdig aangereden, Toen Zuidlaren ter plaatse was viel de omvang van de brand mee en werd er gelijk brand meester gegeven zodat Vries terug kon keren naar de kazerne.

15-04-09: Gaslucht Lekkage Handelsweg Tynaarlo: Nadere berichten vanaf de meldkamer waren dat het zou zijn bij de werkzaamheden achter koelgroep Dorenbos, ter plaatse gekomen konden we niets ontdekken bij navraag aan de centrale zou de melding komen vanaf de A28, gezien de windrichting zou dit betekenen dat dit aan de andere kant van de snelweg moest zijn. Na een kort verkenning aan de andere zijde van de snelweg bleek ook daar geen gaslucht te zijn. Waarschijnlijk had de melder de vele mestuitrijdingen geroken en daaruit een conclusie getrokken.

18-03-09: Autobrand Tynaarloseweg Vries: Na een maand van stilte gingen de piepers af voor een autobrand aan de Tynaarloseweg te Vries, de auto die in brand stond was op onverklaarbare wijze uit zich zelf gestart en vervolgens tegen de muur van de voormalige zuivelfabriek gerold waarna hij in brand was gevlogen. Door snel optreden werd de auto geblust met schuim en de fabriek gekoeld met water.

11-02-09: Auto ongeval eenzijdig Taarloseweg Ubbena: Bij het aanrijde werd duidelijk dat het niet de Taarlosewg was maar de Asserstraat te Ubbena. Door de gladheid was een bestuurder in de berm gekomen na een correctie aan het stuur vervolgens in de andere berm om vervolgens weer naar de andere kant te schieten en daar tot stilstand te komen tegen een boom. De bestuurder klaagde in eerste instantie over zijn schouder, hij is vervolgens onder leiding van het ambulance team door de brandweer uit zijn auto gehaald en voor controle meegenomen.

01-02-09: Voertuig gekanteld A28 L180: Door een plaatselijke winterse bui was de A28 ter plaatste spekglad, dit werd een automobilist fataal en raakte in de slip en kwam zo ondersteboven in de sloot naast de A28 terecht. De automobilist wist zich zelf uit de auto te bevrijden en is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Van de auto bleef niet veel over. Deze is meegenomen door berger Hamstra.

01-01-09: Vreugdevuur meeuwenlaan Vries: De oudejaarsploeg had het dit jaar rustig, op oudejaarsavond kwam er niet een melding binnen pas om 02.00 uur kwam de eerste melding van een bosjesbrand aan de oosterkampen, deze werd ingetrokken. Na elkaar de beste wensen  te hebben gegeven kwam om 02.30 de melding van een vreugdevuur aan de meeuwenlaan. Ter plaatse was er inderdaad een vuurtje met een aantal jongeren aanwezig in opdracht van de politie werd het vuur door ons uitgemaakt. Verder verliep de nacht rustig.

horizontal rule

2008

30-12-08: Woningbrand noordeinde Donderen: Om drie uur vannacht gingen de piepers voor een woningbrand te Donderen, mede gezien de weersomstandigheden werd er direct opgeschaald naar middelbrand. De te koop staande woonboerderij kon niet worden gered.

26-09-08: Woningbrand Osbroeksweg Tynaarlo: Tijdens het aanrijden werd gemeld dat de bewoner de brand zelf had geblust, daarom bleef er alleen nog een nacontrole over.

20-09-08: Motorbrand loopstukken Tynaarlo: Na een korte pauze op de loopstukken wilde de motorrijdster haar weg vervolgen. Bij het starten van de motor ging het mis de motor vloog spontaan in brand, en brandstof was er genoeg want ze had net getankt in Tynaarlo. Er bleef dan ook weinig van de motorfiets over.

26-08-08: Auto-auto Verlengde Noordenveldweg Vries: Tijdens het aanrijden werd er ook nog gemeld dat er een vrachtwagen bij betrokken zou zijn, bij aankomst bleek er wel een vrachtwagen te staan maar deze was niet betrokken bij het ongeval. Het ongeval zelf was tussen een taxibusje en een aannemersbusje, alle bestuurders en passagiers waren al uit de voertuigen. Na een kort onderzoek kon de brandweer al snel weer terugkeren naar de kazerne.

11-08-08: Automaat Diensteenheid Tynaarlo Kornoeljeplein Vries: In eerste instantie kwam hij binnen als een automaat, maar direct daarop werd er al een binnenbrand gemeld. De brand is begonnen in de technische ruimte die zich in de kelder bevind. Door het open trappenhuis kon de rook zich verspreiden door het gehele gebouw. en ook al snel kwam uit de ventilatierooster rondom het gebouw de rook naar buiten. Door de betonnen constructie van het gebouw bleef nadat de brand geblust was de hitte en de rook lang in het gebouw aanwezig.

27-06-08: Dier bekneld Hoofdweg Zeegse: Hierbij bleek het om een koe te gaan die zich tussen twee muren had vastgelopen, Hij zat zo vast dat de HV1 uit Assen met speciaal gereedschap ter plaatse moest komen om zo met de takel de koe zo hoog te krijgen dat hij over de muur heen kon. Na enkele uren van ...... zweet en tranen was de koe gered.

26-06-08: Bosjes/ruigte brand Zeegse: Oefende militairen dachten eerst aan mist, maar dichterbij gekomen bleek het een brand te zijn. Men deed een bluspoging maar gezien de ondergrond lukte dat niet en wakkerde het vuur steeds weer aan, hierop werd de brandweer gewaarschuwd. Twee militairen liepen naar de weg om daar de brandweer op te vangen en de plaats in het bos te wijzen waar de brand zich bevond. Op de plaats van de brand lagen een aantal kranten. Door middel van schuim en water is de brand geblust. Duidelijk was op de warmtebeeld te zien waar de warmste plekken onder de humus laag zat.

17-06-08: Automaat Lentis Zuidlaren: Daar de vakantieperiode is aangebroken en er een aantal wegen in Zuidlaren zijn opengebroken wordt er dubbelzijdig aangereden.

01-06-08: Schoorsteenbrand Taarloseweg Ubbena: De bewoners hadden de avond ervoor de haard aangehad, daar was een groot blok hout in blijven nasmeulen zodat de ochtend erop rook uit de schoorsteen kwam. Door de herindeling en de wijziging van de huisnummers was het eerst onduidelijk waar het was. Ter plaatste werd de hoogwerker ingezet en het schoorsteenkanaal geveegd. Hier trof men geen brandresten aan.

27-05-08: Auto-auto Donderseweg Norg: omdat de brandweerauto van Norg niet inzetbaar was werden de korpsen Vries en Roden opgepiept voor dit ongeval, ter plaatse gekomen trof men een audi aan die frontaal was gebotst met een bestelbusje de bestuurder van de audi zat bekneld en werd door de brandweer van Vries uit het voertuig bevrijdt. Terwijl we bezig waren in Norg kwam er een melding dier te water Oudemolensebrug te Taarlo deze is door het korps van Annen uit het water gehaald.

09-05-08: Middel Bedrijf Binnenbrand Groningerstraat De Punt: De melding kwam binnen als middelbrand, tijdens het aanrijden werd al snel duidelijk dat er 3 brandweerleden van de post Eelde werden vermist. Gezien de enorme vuurbelasting en de hoorbare ontploffingen van gasflessen werd voor hun leven gevreesd.

Namens de post Vries vanaf deze zijde sterkte.

20:00 • 09-05-2008
(bron website Gemeente Tynaarlo www.tynaarlo.nl

Grote Brand in Yde de Punt

Vanmiddag heeft een grote brand gewoed bij Beuving De Punt Watersport VOF in Yde de Punt, gemeente Tynaarlo.
Bij de brand zijn drie dodelijke slachtoffers te betreuren. Het gaat hier om drie vrijwillige brandweermannen van het brandweerkorps Eelde. Hun namen zijn:

- De heer Anne Kregel (22-08-1959) in dienst sedert 01-01-1985
Sinds 1 juli 2004 in functie als onderbrandmeester in de functie van bevelvoerder.

- De heer Egbert Ubels (18-10-1969) in dienst sedert 01-01-1992
Sinds 1 juli 2003 in functie als onderbrandmeester in de functie van bevelvoerder.

De heer Raymond Patrick Soyer (03-06-1978) in dienst sedert 01-08-2006
Sinds 1 juli 2007 in functie als brandwacht in de functie brandwacht.

De familie is inmiddels geïnformeerd.
 

24-04-08: Auto-ongeval A28: waarschijnlijk door een stuurfout belande een jonge vrouw met haar auto in de sloot naast de A28. Ze hing onderste boven in de gordel in haar auto, ze was goed aanspreekbaar. In samenwerking met de ambu is het slachtoffer op de buik op de schepbrancard uit de auto gehaald. Daar de airbags niet waren afgegaan, moest eerst de auto gedraaid worden zodat de accupolen los konden worden gemaakt, daarna kon de airbag hoes veilig verwijderd worden en kon berger Hamstra de auto meenemen.

18-03-08: Gaslucht/Lekkage Julianalaan Zuidlaren: Ook deze melding blijkt dubbel te zijn aangemaakt op de meldkamer. Men is bezig met nieuwe uitrukgebieden en waarschijnlijk zit er een fout in de Kazerne Volgorde Tabel. We konden dus ook bij deze melding halverwege weer terug naar de kazerne.

11-03-08: Auto-auto Burg.J.G. Legroweg Eelde: Tijdens het aanrijden was ook Eelde compleet, en even later waren deze bij het ongeval, en hoefde Vries niet door te rijden voor ondersteuning. Uit de P2000 site blijkt dat beide korpsen tegelijk zijn gealarmeerd, dit heeft waarschijnlijk te maken met de opkomst in dagsituatie.

03-03-08: Wegdekreiniging Zeijerlaar-Hooidijk: Op dit punt werd niets aangetroffen daarom werd er besloten om de Zeijerlaar af te rijden richting Donderen, Bij navraag bij de meldkamer was de melding bij de politie binnengekomen via een bestuurder die vanaf Norg binnendoor naar Zeijen was gereden. Aan het eind van de Zeijerlaar kwamen we modder op het wegdek tegen, aangezien de weersomstandigheden was het niet verantwoord om dit met veel water weg te spoelen, tevens waren er borden geplaatst met de aanduiding modder. Na de situatie met de meldkamer te hebben besproken keerden we terug naar de kazerne.

02-03-08: Boom dreigt op woning te vallen Karrespoor Zeegse: Met behulp van de staaldraadtakel en mankracht viel de boom keurig in het bos en was het gevaar geweken kijk voor een fotoreportage op www.112drenthe.net

29-01-08: Autobrand A28 R183.0: Gezien het tijdstip en de plaats werden zowel Assen en Vries opgepiept voor deze melding. er moest door Vries aangereden worden via Assen Noord. Toen zowel Vries als Assen de A28 opdraaiden was de ANWB en de politie ter plaatste en was er van brand geen sprake. Na het ritje A28 konden zowel Assen als Vries terug naar de kazerne.

29-01-08: Autobrand Kornoeljeplein Vries: Al snel werd het duidelijk dat het geen brand betrof maar stoom, zodat we binnen konden blijven.

25-01-08: Vee in nood Noordenveldweg Vries: Het betrof hier een pony die was weggezakt in het drassige land en op eigen kracht niet meer los kwam. De pony was uitgeput van zijn eigen pogingen. Hij is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en in een schuur met stro gelegd. Volgens deskundigen zou de pony weer de oude zijn na een goede rust.

20-01-08: Mogelijke binnenbrand Norgerweg Donderen: Dat was de melding, tijdens het aanrijden was al snel duidelijk dat het om de NAM locatie Vries 4 ging. Daar was men bezig met affakkelen, mede door de weersomstandigheden leek het erger dan normaal.

14-01-08: Schoorsteenbrand Zeegse: Omdat het een melding betrof in Zeegse werd ook Zuidlaren gealarmeerd voor assistentie van de waterwinning. De schoorsteenbrand op zich viel mee.

01-01-08: Deze morgen vroeg werd de oudejaarsploeg om 02.35 opgepiept om naar de kazerne te komen, daar aangekomen werd ons medegedeeld dat in verband met de weersomstandigheden de korpsen van Noord- en Midden Drenthe op de kazerne waren geconsigneerd. Om 03.50 werden wij ter assistentie opgeroepen voor een binnenbrand aan de Overcingellaan te Assen, het betrof hier een autobrand in de parkeerkelder onder een 3 laags appartementen gebouw, ter plaatse zijn we ingezet voor blussing en ontruiming. Na deze inzet konden we op de terugtocht naar de kazerne nog even twee buitenbrandjes meepikken. Daar de weersomstandigheden rond 06.30 uur weer vrij normaal waren werd de consignatie opgeheven.

horizontal rule

  2007

24-12-07: Assistentie Norg: Om 12.05 uur kregen we de melding binnenbrand aan de Hekakkersstraat in Norg, Er werd tweezijdig aangereden door Norg en Vries, toen Norg ter plaatste was kon men geen brand vinden op de aangegeven locatie. Vries die inmiddels ook in Norg gearriveerd was kon weer terug keren naar de kazerne.

17-11-07: Middelhulpverlening Eelde: Doordat de melding richting de meldkamer een tweetal auto's betrof met een 4 a 5 gewonden, werd er door de OVD opgeschaald naar middelhulpverlening. Toen het eerste voertuig van Eelde ter plaatse was, bleek het incident mee te vallen en kon deze het incident alleen aan en mocht de post Vries terugkeren.

26-10-07: Automaat Lentis Zuidlaren: Het korps Zuidlaren had een feestavond in Drouwenermond zodat Vries voor de dekking van het gebied stond, dit resulteerde in de HONDERDSTE melding/uitruk voor de post Vries. Het betrof een prullenbak die vlam had gevat maar door het personeel zelf geblust was. Vandaar dat we binnen konden blijven.

09-10-07: Auto-Auto A28 R 189.9: Door de busbrand was er een behoorlijke file ontstaan op de A28, door onoplettendheid kwam er een staart-kop botsing van 3 auto's. Tijdens het aanrijden bleek het allemaal mee te vallen en daar Eelde nog aanwezig was op de plaats van de busbrand gingen deze ter plaatse. Het bleek inderdaad mee te vallen er was geen sprake van beknelling dus konden we na een extra rondje rotonde terug naar de kazerne.

07-10-07: Mogelijke binnenbrand autobedrijf Hazenberg Vries: Het zou gaan om een mogelijke binnenbrand bij autobedrijf Hazenberg aan de Asserstraat te Vries (voormalig pand auto Woud). Gelukkig viel het allemaal mee, door het mooie weer hadden de achterburen de barbecue ontstoken en de rook die daar vanaf kwam had de melder gezien als een binnenbrand in het autobedrijf.

06-10-07: Auto-boom Norgerweg Yde: Ter plaatse bleek al snel dat de auto met hoge snelheid de boom had geraakt, het slachtoffer was aanspreekbaar en is door de ambulancedienst afgevoerd. De boom was zodanig beschadigd dat deze veiligheidshalve is omgezaagd. De auto (wat daar nog van over was) is afgevoerd door de berging.

10-09-07: HV met gevaar A28 L Assen: Op het moment van rijden was het hectometerpaaltje nog niet bekend, maar aangezien er tweezijdig werd aangereden werd er verondersteld dat het op het weggedeelte Assen noord richting Hoogeveen moest zijn, toen men bijna het dorp uitwas richting Assen kreeg men het hectometerpaaltje door, plaatselijke bekendheid vertelde dat het net voorbij het viaduct moest zijn. Om nu nog om te keren en vervolgens via de oprit Tynaarlo te rijden zou te veel tijd in beslag nemen vandaar dat er werd doorgereden naar de oprit Assen Noord. Aangekomen bleek de auto inderdaad bij de afrit Assen-Noord waarschijnlijk door aquaplaning van de A28 te zijn afgegleden. De bestuurder was er al uit, dus konden we weer terug keren naar de kazerne.

01-09-07: Automaat Eikenhof Vries: Tijdens het inmelden bleek het niet om het Kornoeljehof te gaan maar om de Eikenhof, Aangekomen gaf de Brandmeldinstallatie een appartement op de eerste verdieping aan. Hier aangekomen was er geen brand maar stond het appartement vol blauwe rook afkomstig van de zwart geblakerde speklappen. Na ventilatie en het resetten van de Brandmeldinstallatie konden we terug keren naar de kazerne.

14-08-07: Automaat Pare Tynaarlo: Doordat de Brandmeldinstallatie niet was "afgezet", ging deze in alarm toen men met slijpwerkzaamheden bezig was. Na een tweetal meters uit de kazerne gereden werd deze melding dan ook ingetrokken en kon de auto weer terug in de kazerne.

22-06-07: Auto-onbekend Asserstraat: Tijdens het aanrijden werd er melding gedaan twee personen in de auto en waarschijnlijk brand, de brand werd even later weer ingetrokken dit bleek stoom veroorzaakt door koelvloeistof. Ter plaatse bleek het een aanrijding te zijn met een tweetal paarden. De bestuurder zat nog in de auto, deze was aanspreekbaar maar kon de auto niet verlaten doordat het paard gedeeltelijk op hem lag. De bijrijdster was zelf al uit de auto gekomen. De paarden hebben het ongeval niet overleefd.

10-06-07: Containerbrand Brinkstraat Vries: Achter de kapperzaak New-Look stond een vuilcontainer tegen de gevel van het pand te branden, de container is totaal opgebrand en het pand heeft wat roet en waterschade opgelopen.

05-06-07: Auto sloot A28 R180.8 Assen: In verband met de werkzaamheden aan de wegen in Assen word er tweezijdig aangereden, daar tijdens het aanrijden bekend werd dat de persoon al uit de auto was, en op dat moment VRIES al onderweg was mocht VRIES onder prio 2 doorrijden en kon Assen binnenblijven. Ter plaatse was inderdaad de bestuurster al uit de auto en al onder behandeling van de ambulance. De bestuurster was onwel geworden en had eerst de vangrail geraakt en was vervolgens in de sloot gegleden.

26-05-07: Auto Boom Osbroekenweg Tynaarlo: Op nog onverklaarbare wijze was de auto in de bocht rechtdoor tegen een boom gebotst. De eerste hulp werd verleent door een oud collega (A.O.te T) die schuin tegenover het ongeval woont. Op verzoek van de ambulance werd de auto gestript waarna het slachtoffer is afgevoerd naar het umcg te Groningen.

24-05-07: Middelbrand Camping Tienelsheem Zuidlaren: In verband met de waterwinning werd VRIES meegealarmeerd, toen Zuidlaren ter plaatse was werd gelijk door Zuidlaren brand meester gegeven zodat VRIES terug kon keren. Een kwartiertje later werd de post VRIES opgepiept voor een automaat op het terrein van Dennenoord dit gebeurde omdat Zuidlaren nog op de camping bezig was, deze melding werd weer ingetrokken omdat de oorzaak roken was. Een twintig minuten later gingen de piepers voor een automaat op de Brink stichting deze werd ook weer ingetrokken de oorzaak daar was stoom.

08-05-07: Auto ongeval  Peesterweg Zeijen: Een minuut voordat VRIES werd gealarmeerd was Norg gealarmeerd voor auto op zijn kant Peesterweg Peest, daar niet geheel duidelijk was waar het was werd ook VRIES gealarmeerd. Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat het niet de Peesterweg moest zijn maar Zuiderstraat. Het korps van Norg was als eerste ter plaatse en heeft samen met VRIES de klus geklaard. Het slachtoffer was bij kennis en klaagde over pijn in de rug, nadat hij via de achterzijde uit het vtg is gehaald is hij overgedragen aan de ambulance.

07-05-07: Automaat Eikenhof Vries: De bewoners van het appartement waren vlees aan het braden en wilden ook nog wat jus bij het vlees, een scheut water gaf zoveel stoomvorming dat de rookmelder werd geactiveerd.

21-04-07: Gaslucht/lekkage Grote Kampen Vries: De vrouw des huizes rook een sterke gaslucht in en rondom de garage, waarop ze de brandweer belde. Ter plaatse werd de garage doorzocht en mogelijke oorzaken naar buiten gebracht. Al snel bleek de gasbarbecue de oorzaak zijn, daar de draaiknop niet geheel dicht stond was het gaspotje leeggestroomd.

17-04-07: Auto-sloot Peizerweg Bunne: Onderweg naar de Peizerweg werd de melding gewijzigd in Verlengde Noordenveldweg, daar werd echter niets aan getroffen, na enig zoekwerk op omliggende wegen mede door Politie en Ambulance werd na enige tijd het zoekwerk gestaakt.

15-04-07: Middelbrand binnen Noordeinde Donderen: De melding middelbrand krijgen we normaal als we te hulp worden geroepen in een buurtgemeente, maar al snel was duidelijk dat het echt brandde. Twee ploegen met adembescherming hebben nog geprobeerd via een binnenaanval het vuur te blussen, maar de temperatuur en de heftige brand was al in zo'n stadium dat er binnen niets meer te redden viel. Al snel werd er opgeschaald naar grote brand waardoor er meerdere korpsen ter plaatse kwamen zie ook www.112derenthe.com . De brand is veroorzaakt door kortsluiting. Tijdens het opruimen van de laatste slangen kreeg een collega de melding keukenbrand Tynaarlo, hij riep dit richting zijn collega's die snel in de auto sprongen en zich richting Tynaarlo spoeden, ook Zuidlaren was inmiddels gealarmeerd en hadden het toeval dat ze net aan de goede kant in Zuidlaren zaten i.v.m. een automaat op Tienelswolde, vandaar dat Zuidlaren net voor Vries in Tynaarlo was. zie hiervoor ook www.112drenthe.com.

14-04-07: Automaat Radarstation: Aangekomen bij het radarstation was er niets te zien, het was even wachten op de sleutelhouder zodat we ook binnen een rondje konden maken. Na de inspectie werd er overlegt met de sleutelhouder en AC om ook voor de zekerheid nog te gaan kijken bij het verdeelstation aan de Veenweg. Daar bleek ook niets aan de hand te zijn. Bij terugkomst op de kazerne konden we gelijk door naar een collega brandweerman die ABRAHAM ging zien.

04-04-07: Auto op de kop A28 R189.0: Bij aankomst bleek de auto niet aan de rechterzijde maar aan de linkerzijde van de A28 te (liggen). Hij lag ook niet op de kop maar stond gewoon rechtop in de sloot. Politie en berging was al aanwezig. zie ook www.112drenthe.com

14-03-07: Automaat Eekhoorn Zdl. Het kon niet sneller, daar de wedstrijdploeg een oefening draaide in Zuidlaren en deze was uitgezet op Dennenoord, kwam de melding van de automaat binnen op het moment dat VRIES net ter hoogte van het pand reed, zo snel hadden ze nog nooit de Brandweer voor de deur gehad en dan ook nog wel een blusploeg uit VRIES. De melding was loos en we konden dan ook vervolgen met de oefening.

01-03-07: Auto Auto Vaartweg Bunne: Het ging vaak net goed op dit kruispunt, maar vanmorgen was het dus goed raak. Een automobilist had de auto komende van rechts totaal niet gezien, daar het kruispunt behoorlijk overzichtelijk is gaat men van de zogenoemde polderblindheid uit. Het gevolg was een behoorlijke klapper en de slachtoffers zijn alle vier per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar er kinderen bij betrokken waren is er in de kazerne nagesproken met politie en het botteam.

16-02-07: Auto te water Norgerweg Donderen: Een auto komende vanaf Eelde was vlak voor de Norgerweg in de bocht rechtdoor gereden en zo op de kop in de sloot beland. Het slachtoffer was op eigen kracht uit het voertuig gekropen en kon na onderzoek van het ambulance personeel haar weg vervolgen.

14-02-07: Wegdekreiniging Hoofdstraat Zeijen: Dat het niet alleen de Hoofdstraat betrof kwamen we al snel achter het olie/diesel spoor begon al bij de T-splitsing Zeijerweg-Min. Cremerstraat en ging zo richting Zeijen daar was het spoor ook nog eens een keer rond de Brink waargenomen en vervolgens via de Hoofdstraat richting Vries. Daar het spoor ook nog duidelijk aanwezig was op de Hooidijk en ook zelfs nog in Vries op de Brinkstraat moesten we halverwege terug naar de kazerne om wegdekreinger en de tank aan te vullen. (zie fotoalbum)

27-01-07: Binnenbrand Lottinge Vries: Wat er precies aan de hand was zal nader onderzoek van de politie moeten uitwijzen. Bij aanrijden was er bekend dat er een explosie was geweest, zodoende bleven de hulpdiensten op enige afstand totdat er meer bekend was. De keramische plaat was in ieder geval gesprongen en de vrouw des huizes had wat verwondingen die ter plaatse door de ambulance werden behandeld. De kinderen waren nog het meest geschrokken en kregen dan ook ter troost een beer van de brandweer en politie. (zie fotoalbum)

23-01-07: Schoolbrand OBS de Vijverstee: Bij aanrijden sloegen de vlammen al hoog boven het gebouw uit vandaar dat er middelbrand werd gegeven. Aan de achterzijde van de school was een container in de brand geraakt die vervolgens de gevel in brand zette. Door snel optreden kon worden voorkomen dat de brand naar binnen sloeg, wel is er schade en rookontwikkeling in de school, Assen kwam ter plaatse met een ventilator om de rook uit het schoolgebouw te blazen. Morgen is de school gesloten.

22-01-07: Autobrand A28 R 180.3: Deze melding werd tweezijdig aangereden, daar de brandende auto's nagenoeg tegen de vangrail aanzaten (zie foto's op www.112drenthe.com) werd Vries verzocht om aan te rijden via Tynaarlo, als Assen er dan niet bij kon komen kon Vries vanaf de Linkerbaan beginnen met blussen. Voor alle duidelijkheid de snelwegen beginnen vanuit Utrecht te tellen en R 180.3 is dan ook vanuit Utrecht naar Groningen. Een opmerking richting webmaster waarom Vries via Tynaarlo aanreed is in bovenstaand bericht verklaard.

21-01-07: Binnenbrand Veltenburgerdijk: Na een harde knal gingen al snel de pagers af met de melding van een binnenbrand aan de Veltenburgerdijk. De bliksem was hier ingeslagen maar gelukkig maar bleef het bij wat brandschade (zie fotoalbum). De jongste bewoner was het meest geschrokken en kreeg dan ook een troostbeer (kikabeer) zie ook www.kika.nl  van de Brandweer.

20-01-07: Automaat De Brink Diggelhoes: Zo later bleek was er een melding van een storing om ca. 03.30 uur, hierdoor was een monteur gewaarschuwd en deze was na de Brink gegaan om de storing te verhelpen, tijdens zijn werkzaamheden ging het systeem over in alarm (05.05) die direct werd ingetrokken door te bellen naar de Meldkamer (medewerker Brinkstichting). 10 minuten later kwam er op de meldkamer Drenthe opnieuw een brandalarm binnen van het Diggelhoes. Daar de meldkamer geen terugmelding kreeg en ook telefonisch geen contact kon krijgen werden wij opnieuw gealarmeerd. De storingsmonteur wilde nog wel de terugmelding doen maar zag toen het Blauw Blauw al voor de deur staan. Na de verkenning om het gebouw en met storingsmonteur de defecte melder opgezocht konden we weer terugkeren naar de kazerne.

18-01-07: Een zware storm raasde over het land ook Vries en omgeving kreeg hier mee te maken het begon met dakschade op de lottinge, tijdens deze werkzaamheden kwam er een automaat binnen vanuit Zeegse de wind had via de afzuigkap de vlam richting de melder gestuurd, daarna nog een boom op de schipborgseweg. Later op de avond was het in de hele provincie raak. Allereerst een melding van een boom die op een woning dreigde te vallen aan de Goldakkers in Zeegse, de bewoners hadden de boom al geschoord en het gevaar was geweken. De tweede ploeg had een boom op de Osbroekweg, daarna de melding van een boom op de verlengde Kerkweg te Vries, na in eerste instantie de verlengde Kerkweg te hebben afgereden en enkele takken te hebben opgeruimd dachten we klaar te zijn melde de OVD dat er wel degelijk een boom omgewaaid moest zijn op de verlengde kerkweg, toen we voor de tweede keer ter plaatse kwamen bleek de boom niet op de weg te liggen maar op een auto en deels op de woning. Net toen we aan deze klus waren begonnen kwam er een automaat van de Brink binnen, maar toen we in de auto zaten werd deze weer in getrokken en konden we verder met de klus op de verlengde Kerkweg.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

30-12-06: HV zonder gevaar Golden Tulip Zeegse. Bij opvraag van nadere informatie bleek het om een hond te gaan die achter het Golden Tulip hotel in de Zeegse Duinen vast zat in een konijnenhol, toen we ter plaatse waren was de hond net op eigen krachten weer uit het hol gekropen.

24-12-06: Gevaarlijke stoffen melding Kornoeljehof. Tijdens aanrijden kregen we de informatie dat het om een koelkast zou gaan waarbij een amoniaklucht vrij kwam. De bewooner/ster was niet thuis, de verdieping werd door de brandweer ontruimt en de koelkast vakkundig uitgebouwd en naar het balkon gebracht, na de verdieping te hebben geventileerd konden de bewoners weer terug naar hun kamers.

15-12-06: Automaat Brink stichting de Boerderij. In eerste instantie werd gedacht aan de zoveelste loze melding maar bij nader onderzoek bleek een kookplaat op de bovenverdieping de boosdoender te zijn, men had keurig het deksel dichtgedaan maar de plaat niet uitgezet het deksel kon hier wel tegen maar de verf niet vandaar dat de verdieping vol rook stond en het automatisch brandalarm afging.

07-12-06: Melding Binnenbrand Romeweg Assen. Dit betrof een automaat bij een bedrijf aan de Romeweg te Assen industrieterrein Meschenveld. Daar bij Peelo en Marsdijk de boel op de kop staat word het gebied tot aan het Noordwillemskanaal vanaf Vries gezien dubbelzijdig aangereden vandaar dat ook Vries werd gealarmeerd.

24-11-06: Melding Autobrand A28 de Punt. Tijdens het aanrijden werd de melding weer ingetrokken het bleek geen brand maar een V-snaar die aanliep en zodoende wat rook veroorzaakte.

11-11-06 : Melding Auto-Auto Groningerstraat De Punt. Tijdens het aanrijden werd bekend nog een persoon in de auto met nekklachten, ter plaatse gekomen bleek dat er nog twee personen in de auto zaten met nekklachten. De ambulance was net achter ons aan en in overleg kon de voorste persoon op de bijrijderstoel er zelf uitstappen. De achterste persoon is middels een redplank via de achterdeur eruit getild en voor onderzoek naar het ziekenhuis te Assen gegaan.

26-10-06 : Melding Automatisch Brandalarm Jeugdzorg. Na inmelding bij AC had deze contact gehad met een van de personeelsleden van Jeugdzorg, deze had niets kunnen ontdekken maar kreeg de brandmeldcentrale niet gereset of we toch maar even ter plaatse konden komen, ter plaatse gaf de centrale zowel een brandmelding als mede een storing aan. De ploeg heeft de betreffende ruimte onderzocht maar niets aangetroffen. Daarna heeft de brandweer de centrale gereset en het personeel gevraagd een storingsmonteur te laten komen.

06-10-06 : Melding Autobrand dorpsstraat Tynaarlo. Tijdens het aanrijden werd bekend dat het om een taxibusje ging. Ter plaatse bleek het een rolstoeltaxi te zijn die inmiddels al uit was. De elektrische bediening van de "rolstoel" oprijplaten had kortsluiting gemaakt. De taxibus had van binnen aardig wat brandschade en is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

06-10-06 : Melding wegdekreiniging Vriezerweg Tynaarlo. Vanaf de voetbalvelden van Tynaarlo tot aan de rotonde bij het industrieterrein "Vriezerbrug" was de rijbaan besmeurd met olie, daar er al wat verkeer doorheen gereden was waren de rotondes helemaal rond met olie besmeurd. Het spuitend rijden kwam nu ook weer mooi van pas. Na het traject te hebben gereden en op de rotondes een extra rondje te hebben gemaakt was ook deze klus weer snel geklaard.

28-09-06 : Melding afvalbrand Kweeklustweg Tynaarlo. Aangekomen bij de Kweeklustweg bleek dat er autobanden naast een opslag voor kuilvoer vlam hadden gevat, de zwarte rook was in de verte al duidelijk te zien. Toch viel de omvang van de brand mee en kon met 1500 liter water in combinatie met schuim de brand snel worden geblust.

29-08-06 : Melding HV met gevaar Stationsweg Zuidlaren. De post Zuidlaren was er uit voor een woningbrand aan de Nijslagen vandaar dat de post VRIES werd gealarmeerd voor dit ongeval. Het betrof een kettingbotsing tussen 3 auto's, De bestuurster van de laatste auto was al uitgestapt maar voelde zich niet lekker en was weer in de auto gaan zitten, daar de klachten erger werden werd op aangeven van het ambulance personeel de bestuurder achterwaarts op de redplank uit de auto getild, daar het een bestelauto was hoefde er niet geknipt te worden. na het achterover draaien van de stoel kon ze eenvoudig via de achterdeuren uit de auto worden getild.

22-08-06 : Melding wegdekreiniging A28 de Punt (R 190.8). Ter plaatse gekomen bleek het om een hydroliek oliespoor van een paar honderd meter te gaan. Ook de enige rijbaan (i.v.m. werkzaamheden) was besmeurd vandaar dat het verkeer werd stilgezet om ook deze baan te reinigen. Daar de post VRIES over een voertuig beschikt dat rijdend kan spuiten was deze klus zo geklaard.

16-08-06 : Melding buitenbrand aan de Zuiderstraat het betreft een korenveld, doordat er bij de meldkamer meerdere meldingen binnenkwamen ook vanaf de Verlengde Binnenweg werd ook het korps van Assen gealarmeerd. Toen VRIES ter plaatse kwam was de boer al druk met de shovel de brand aan het bestrijden en had een andere boer al water in een giertank gehaald, er kon door VRIES dus al snel brand meester worden gegeven en kon Assen weer terug keren naar de kazerne. De oorzaak van de brand was ontstaan door de combine.

12-08-06 : Melding wateroverlast Magrietstraat te Zeijen, De kelder zou vol water staan onder prio 2 werd er naar Zeijen gereden waar we vlak voor Zeijen de melding kregen dat de melder terug had gebeld en met buren en kennissen het water onder controle had. De post VRIES mocht hierop terug keren naar de kazerne met een bedankje.

31-07-06 : Melding binnenbrand sauna "De Bron" gelukkig had de eigenaar zelf al een bluspoging gedaan met een schuimblusser zodat na een snelle binnenverkenning en een buitenverkenning  bleek dat de beginnende brand onder het dakbeschot uit was. Door snel optreden van de eigenaar en de snelle komst van de post VRIES bleef een catastrofe uit,  daar 2/3 van de woning gedekt is met riet. (zie voor foto's en film www.112drenthe.com)

27-07-06 : Melding schuurbrand Eelde, tijdens de vakantieperiode worden bepaalde meldingen tweezijdig aangereden vandaar dat Vries ook onder prio 1 die kant op moest, eenmaal onderweg kregen we de mededeling dat de schuur was geblust en dat we terug konden keren.

25-07-06 : Melding van een buitenbrand aan de Noordenveldweg N386, een voorbijganger had rook gezien in een maïsveld echter geen vuur, vandaar dat de post VRIES onder prio 2 gealarmeerd werd ter plaatse gekomen bleek het om een beregeningsinstallatie te gaan die behoorlijk rookte, in overleg met AC werd besloten om de betreffende landeigenaar te waarschuwen waarna er teruggekeerd kon worden naar de kazerne.

24-07-06 : Melding Automaat De Brink stichting gebouw "De Kubbing" ter plaatse bleek het om een storing te gaan waar we ook op de zaterdagavond al voor waren geweest.

 

 

 

Foto's 2008:

(30-12) Woningbrand Norg

(30-12) container

(30-12) woningbrand

(29-11) Auto eenzijdig

(27-09) Schoorsteenbrand

(21-09) Hoogwerker

(20-09) Motorbrand

(29-08) Auto-auto

(11-08) politiebureau

(26-06) veenbrand

(20-06) Autobrand

(04-06) Hooidijk

(01-06) Schoorsteenbrand

(10-05) Auto-auto Donderen

(09-05) brand De Punt

(24-04) Auto ongeval A28

(31-01) Schoorsteenbrand foto's P.Rillema

 

------ ---------------- --------- ------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------- --------
98 31-12-2010 12.15 2 Containerbrand Berkenlaan Tynaarlo   A/B
97 30-12-2010 09.05 1 Automaat Appartementencomplex De Eijkenhof Vries   A/B
96 10-12-2010 11.20 2 Persoon te water Zuidlaarderweg - N386 Tynaarlo A/B
95 08-12-2010 07.50 1 VKO meerdere voertuigen A28 R 190,0 De Punt   A/B
94 03-12-2010 23.40 2 Dier in Nood Eswal manege vries (inzet niet meer nodig)   A/B
93 27-11-2010 17.30 1 Auto- auto Noordenveldweg Donderen A/B
92 23-11-2010 12.45 1 Automaat Appartementencomplex De Eijkenhof Vries oorzaak koken   A/B
91 17-11-2010 14.55 1 Safety Call Groningen Airport 2A middel (toestel veilig geland)   A/B
90 16-11-2010 21.20 1 Autobrand A28 L178,3 Assen A/B
89 14-11-2010 18.55 1 Automaat De Brink (VISIO) Rietwal veenweg Vries loos storing   A
88 14-11-2010 13.45 1 Auto - auto A28 L 179,8 Assen A/B
87 14-11-2010 02.30 1 Schhur/Garage brand kampweg Donderen (affakkelen NAM locatie)   A/B
86 06-11-2010 17.20 1 Automaat De Brink (VISIO) Legakker veenweg Vries loos koken   A/B
85 03-11-2010 22.10 1 Automaat Yorneo crisiscentrum sportlaan Vries loos storing   A
84 01-11-2010 16.50 1 Automaat De Brink (VISIO) Rietwal veenweg Vries loos koken   A/B
83 01-11-2010 13.45 1 Automaat De Brink (VISIO) Holtveen veenweg Vries   A/B
82 25-10-2010 10.25 1 Schoorsteenbrand Hoofdstraat Zeijen A/B
81 22-10-2010 08.10 1 Auto ongeval eenzijdig A28 de Punt R 189.9 niets aangetroffen   A/B
80 21-10-2010 12.15 1 Automaat De Brink Diggelhoes loos oorzaak storing   A/B
79 20-10-2010 15.24 1 Automaat Geene Doornbosch Advocaten Zwedenlaan Assen   A/B
78 18-10-2010 13.35 1 Automaat Garage Timmerman Duitslandlaan Assen   A/B
77 28-09-2010 13.35 2 Trein reinigen Linthorst Homanweg Oudemolen   A/B
76 24-09-2010 16.45 1 Automaat De Brink (VISIO) Diggelhoes na verkenning niks aangetroffen   A/B
75 14-09-2010 18.15 1 Schoorsteenbrand hunebedstraat Tynaarlo A/B
74 02-09-2010 11.35 1 Automaat Yorneo Crisiscentrum sportlaan Vries loos alarm oorzaak oefening   A/B
73 01-09-2010 14.05 2 Wegdekreinigen Assen - Haren (Tynaarlo)   A/B
72 29-08-2010 17.04 2 Boom over de weg Leeuwerikstraat Vries   A/B
71 26-08-2010 12.40 1 Auto te water Min. Cremerstr. Zeijen  geen brw nodig personen uit de auto   A/B
70 25-08-2010 14.45 1 Automaat De Brink Diggelhoes loos oorzaak koken   A/B
69 24-08-2010 17.05 1 Automaat Appartementencomplex De Eijkenhof Vries   A/B
68 24-08-2010 15.35 1 Auto auto Zuidlaarderweg kruising HageneindTynaarlo A/B
67 21-08-2010 09.50 1 Automaat De Brink (VISIO) Legakker loos oorzaak stoom   A/B
66 20-08-2010 14.00 2 Hooi/stro brand Het Kleuvenveld Assen   A/B
65 19-08-2010 21.00 1 Automaat Appartementencomplex De Eijkenhof Vries oorzaak verbrande peren   A
64 06-08-2010 10.30 1 Auto auto A28 L 175.4 Assen   A/B
63 04-08-2010 13.25 1 Voertuig gekanteld A28 R 189.0 De punt   A/B
62 30-07-2010 10.10 1 Auto auto verlengde noordenveldweg Tynaarlo A/B
61 18-07-2010 06.35 2 Dier in bassin/put Roozand Donderen   A/B
60 17-07-2010 11.40 1 Automaat Appartementencomplex De Eijkenhof Vries oorzaak verbrand vlees   A/B
59 14-07-2010 00.05 1 Brandgerucht Kampweg Donderen   A/B
58 12-07-2010 20.11 2 Na controle brandlucht na blikseminslag Arlo Tynaarlo   A/B
57 11-07-2010 23.25 1 Auto ongeval eenzijdig Hunebedstraat Tynaarlo   A/B
56 11-07-2010 08.50 1 Automaat Lentis geb E231 Zuidlaren loos oorzaak storing   A/B
55 08-07-2010 16.50 2 Dier in nood bunnerweg Eelde   A/B
54 07-07-2010 08.25 1 Automaat kornoeljehof Vries loos oorzaak werkzaamheden   A/B
53 06-07-2010 21.05 1 Automaat Pare bv Handelsweg Tynaarlo   A/B
52 03-07-2010 13.55 1 Auto-auto meerweg  382 Tynaarlo   A/B
51 02-07-2010 23.45 1 Auto-auto A28 R 184,2 Vries   A/B
50 01-07-2010 17.45 1 Autobrand A28 R 189,4 De Punt   A/B
49 01-07-2010 07.30 1 Auto ongeval A28 L 185,5 Vries A/B
48 28-06-2010 17.30 1 Automaat Pare bv Handelsweg Tynaarlo   A/B
47 25-06-2010 02.50 1 Keukenbrand Grote Kampen Vries A/B
46 24-06-2010 00.05 2 Hooi/stro in brand Spanjelaan Assen   A/B
45 16-06-2010 14.55 1 Auto - Zwaar voertuig Norgerweg Noordenveldweg Donderen A/B
44 04-06-2010 17.50 1 Automaat Pare bv Handelsweg Tynaarlo A/B
43 03-06-2010 18.15 1 Automaat Appartementencomplex De Eijkenhof Vries oorzaak verbrand vlees   B
42 31-05-2010 13.55 1 Automaat kornoeljehof Vries loos oorzaak werkzaamheden   A/B
41 29-05-2010 19.35 1 Automaat Restaurant Machlaan Eelde   A/B
40 28-05-2010 21.15 1 Auto eenzijdig Piezerweg Bunne ingetrokken personen uit de auto   A/B
39 21-05-2010 03.10 3 Dienstverlening Linthorst Homanweg Oudemolen   A/B
38 20-05-2010 18.00 1 Automaat De Brink (VISIO) Kiekgat/Skid loos oorzaak storing   A/B
37 16-05-2010 05.45 1 Automaat De Brink (VISIO) Rietwal loos oorzaak storing   A
36 11-05-2010 23.25 1 Schoorsteenbrand Asserstraat Vries (zie ook www.112nederland.nl)   A/B
35 01-05-2010 07.15 2 Dier te water Vriezerweg Tynaarlo, betreft ree geen inzet nodig ree weer op de wal   A/B
34 27-04-2010 07.40 1 Automaat kornoeljehof Vries loos oorzaak werkzaamheden   A/B
33 26-04-2010 23.40 1 Automaat De Brink (VISIO) Legakker loos oorzaak storing   B
32 25-04-2010 19.35 1 Afval/Rommelbrand Waterkant Tynaarlo A/B
31 11-04-2010 17.00 1 Automaat De Brink (VISIO) Rietwal loos oorzaak koken   A/B
30 06-04-2010 11.15 1 Automaat De Brink Diggelhoes loos oorzaak storing   A/B
29 31-03-2010 15.20 1 Assistentie Natuurbrand Baggelhuizen Assen   A/B
28 31-03-2010 03.10 1 Automaat kornoeljehof Vries loos oorzaak storing   B
27 27-03-2010 13.40 1 Auto-Auto Noordenveldweg  N386 19.8 Donderen A/B
26 25-03-2010 18.35 1 Automaat De Brink De Kiep loos oorzaak storing   B
25 24-03-2010 22.25 1 Automaat Yorneo Crisiscentrum sportlaan Vries loos alarm oorzaak storing   A
24 07-03-2010 14.05 1 Automaat kornoeljehof Vries oorzaak prullenbak in brand   A/B
23 06-03-2010 12.50 1 Auto-Auto Noordenveldweg N386 Donderen A/B
22 23-02-2010 14.55 1 Auto eenzijdig Eisenbroeken Tynaarlo A/B
21 23-02-2010 08.20 1 Bedrijfsbinnenbrand MCDonald hof van parijs Assen A/B
20 22-02-2010 17.20 1 Automaat De leite hoofdweg Peest loos oorzaak koken   A/B
19 21-02-2010 08.30 1 Woningbrand "De Vluchtheuvel" Norg middelbrand assistentie TS A/B
18 19-02-2010 10.05 1 Automaat De Brink Rietwal loos oorzaak onbekend   A/B
17 18-02-2010 22.55 1 Auto eenzijdig Oudemolenseweg Ubbena A/B
16 15-02-2010 13.50 1 Woningbrand Norgerweg Donderen A/B
15 14-02-2010 19.55 1 Schoorsteenbrand Holtenweg Vries A/B
14 14-02-2010 16.25 1 Automaat De Brink Legakker loos oorzaak koken   A/B
13 13-02-2010 10.50 1 Automaat Appartementencomplex De Eijkenhof Vries oorzaak stoom   A/B
12 11-02-2010 21.40 1 Automaat De Brink Rietwal loos oorzaak storing   B
11 31-01-2010 18.40 1 Automaat De Brink Holtveen loos oorzaak stoom   B
10 31-01-2010 10.00 1 Auto ongeval eenzijdig A28 L180   A/B
09 25-01-2010 08.25 1 Vrachtautobrand A28 R184 Vries (niets aangetroffen)   A/B
08 20-01-2010 16.00 1 Schoorsteenbrand Romestraat Assen (Messchenveld) A/B
07 19-01-2010 23.40 1 Schoorsteenbrand Kanaalweg west Assen (taarlo)   A/B
06 13-01-2010 19.50 1 Schoorsteenbrand Margrietstraat Zeijen   A/B
05 10-01-2010 16.20 1 Schoorsteenbrand Loop Zeijen   A/B
04 08-01-2010 01.00 1 Automaat Yorneo Crisiscentrum sportlaan Vries loos alarm oorzaak deo   A
03 05-01-2010 10.35 1 Automaat Pare BV Tynaarlo loos oorzaak werkzaamheden   A/B
02 01-01-2010 18.45 2 Afvalbrand Zuidlaarderweg Tynaarlo gemeentewerf A/B
01 01-01-2010 01.20 1 Aanhangerbrand StofferHoltjerweg Eelde vervallen Eelde weer beschikbaar   OJP
------ ------------------ ----------- -------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------- --------
108 31-12-2009 20.35 2 Oud en Nieuw brand Berkenlaan Tynaarlo   OJP
107 31-12-2009 17.25 2 containerbrand hoofdstraat Zeijen   A/B
106 31-12-2009 10.15 2 Wegdekreiniging Groningerstraat-N386 Vries A/B
105 30-12-2009 11.05 1 Automaat De Brink Diggelhoes loos oorzaak bakken   A/B
104 27-12-2009 22.35 1 Automaat Yorneo Crisiscentrum sportlaan Vries loos alarm oorzaak deo   A
103 27-12-2009 11.40 1 Automaat De Brink Rietwal loos oorzaak stoom   A/B
102 27-12-2009 10.35 1 Automaat De Brink Rietwal loos oorzaak storing   A/B
101 18-12-2009 17.45 1 Automaat Pare BV Tynaarlo bij verkenning niets gevonden   A/B
100 17-12-2009 17.15 1 Automaat De Leite Hoofdweg Peest loos oorzaak stoom   A/B
99 17-12-2009 06.45 1 Automaat De Brink Rietwal loos oorzaak onbekend   A/B
98 15-12-2009 22.10 1 Automaat Yorneo Crisiscentrum sportlaan Vries loos alarm oorzaak roken   A
97 14-12-2009 22.40 1 Automaat Yorneo Crisiscentrum sportlaan Vries loos alarm oorzaak deo   A
96 12-12-2009 19.30 2 Nablussen caravan eswal camping (zie ook 112groningen.nl) en (kilroy.nl)   A/B
95 12-12-2009 09.25 1 Automaat Appartementencomplex De Eijkenhof Vries   A/B
94 12-12-2009 03.50 1 Camper/Caravanbrand eswal camping Vries   A/B
93 10-12-2009 08.25 1 Kop-staart botsing A28 R 187 Tynaarlo - De punt   A/B
92 30-11-2009 05.35 1 Automaat Yorneo Crisiscentrum sportlaan Vries loos alarm oorzaak storing   A
91 25-11-2009 22.50 1 Automaat De Brink Legakker loos oorzaak storing   B
90 25-11-2009 17.15 1 Automaat De Leite Hoofdweg Peest loos oorzaak bakken   A/B
89 23-11-2009 09.10 1 Automaat Appartementencomplex De Eijkenhof Vries loos oorzaak koken   A/B
88 22-11-2009 20.35 2 Boom over de weg Hooidijk Vries   A/B
87 19-11-2009 21.00 1 Automaat De Brink Rietwal loos oorzaak stoom   B
86 19-11-2009 19.00 1 Automaat Garage Timmerman Duitslandlaan Assen loos storing   A/B
85 19-11-2009 18.45 1 Automaat Garage Timmerman Duitslandlaan Assen loos storing   A/B
84 18-11-2009 16.50 2 Boom over de weg Zeegstersteeg Zeegse   A/B
83 17-11-2009 17.45 2 Afval/rommel brand Hooidijk Vries   A/B
82 10-11-2009 14.45 1 Automaat Kornoeljehof Tynaarlosestraat Vries loos alarm oorzaak onbekend   A/B
81 09-11-2009 09.45 1 Automaat De Brink Rietwal loos oorzaak onbekend   A/B
80 26-10-2009 17.15 1 Automaat De Brink Rietwal loos oorzaak bakken   A/B
79 23-10-2009 06.45 1 Automaat Yorneo Crisiscentrum sportlaan Vries loos alarm oorzaak onbekend   A/B
78 15-10-2009 17.10 1 Auto - Auto A28 R 180 Assen   A/B
77 12-10-2009 08.00 1 Automaat Kornoeljehof Tynaarlosestraat Vries loos alarm oorzaak storing   A/B
76 11-10-2009 05.55 1 Auto ongeval eenzijdig Afrit Assen-noord (wel sporen geen auto meer aangetroffen)   A/B
75 09-10-2009 23.55 1 Autobrand A28 L182 Assen (afgemeld A28 R 182)   A/B
74 06-10-2009 20.55 1 Automaat De Brink Opslaggebouw Veenweg loos oorzaak storing   A
73 01-10-2009 12.20 1 Automaat Kornoeljehof Tynaarlosestraat Vries loos alarm oorzaak stoom   A/B
72 29-09-2009 16.15 1 Automaat Appartementencomplex De Eijkenhof Vries oorzaak koken/bakken   A/B
71 28-09-2009 17.05 1 Automaat Kornoeljehof Tynaarlosestraat Vries loos alarm oorzaak koken   A/B
70 25-09-2009 16.10 2 Nacontrole brand De Brink Diggelhoes Vries   A/B
69 23-09-2009 19.35 1 Auto brand  A28  L176 Assen   A/B
68 22-09-2009 15.45 1 Automaat Kornoeljehof Tynaarlosestraat Vries loos alarm werkzaamheden   A/B
67 21-09-2009 10.25 2 Assistentie redvoertuig Diepsloot Vries A/B
66 16-09-2009 08.20 1 Auto te water onbekend Tynaarlo A/B
65 13-09-2009 15.40 1 Woningbrand dingspil Vries A/B
64 09-09-2009 11.15 1 Vliegtuigcrash middel GAE Eelde 2B melding A/B
63 06-09-2009 19.00 1 Automaat Kornoeljehof Tynaarlosestraat Vries loos alarm koken   A
62 04-09-2009 13.10 1 Automaat OBS de Hekakker Norg loos alarm bleek een oefening   A/B
61 03-09-2009 15.30 1 Auto-Auto Zuidlaarderweg N386 Tynaarlo   A/B
60 01-09-2009 21.55 1 Auto ongeval eenzijdig Peesterweg Zeijen A/B
59 31-08-2009 00.55 1 Automaat Yorneo Crisiscentrum sportlaan Vries loos alarm oorzaak storing   B
58 28-08-2009 10.30 1 Beknelling speeltoestel veenweg Vries   A/B
57 27-08-2009 00.27 1 Bedrijf binnenbrand  Dolfing manege Vries A/B
56 25-08-2009 07.50 1 Gaslucht /lekkage buiten Arlo Tynaarlo   A/B
55 25-08-2009 06.00 1 Auto-Auto Asserstraat Ubbena A/B
54 23-08-2009 19.30 2 Containerbrand OBS De Vijverstee De Fledders Vries   A
53 23-08-2009 02.00 2 Containerbrand OBS De Vijverstee De Fledders Vries   A
52 20-08-2009 13.10 1 Automaat Gemeentehuis Tynaarlo Kornoeljeplein Vries loos oorzaak vocht   A/B
51 18-08-2009 09.10 2 Afval/rommel brand Eisenbroeken Tynaarlo A/B
50 18-08-2009 00.50 2 Brandgerucht  onbekend Zeegse   A/B
49 08-08-2009 17.00 2 Wegdekreiniging Brinkstraat Vries   A/B
48 08-08-2009 08.25 1 Automaat De Brink de Kiep loos oorzaak storing   A/B
47 28-07-2009 10.40 1 Automaat Zorgcentrum Kornoeljehof Vries loos oorzaak stoom   A/B
46 25-07-2009 20.20 1 Woningbrand Westeres Vries   A/B
45 22-07-2009 22.55 2 Bosjes/ruigte brand Eisenbroeken Tynaarlo   A/B
44 20-07-2009 09.05 1 Automaat De Brink Opslaggebouw Veenweg loos oorzaak onbekend   A/B
43 04-07-2009 16.20 1 Autobrand Vriezerhoek Ubbena A/B
42 03-07-2009 17.20 1 Automaat De Brink Kiekgat/Skid bij controle pand niets aangetroffen   A/B
41 14-06-2009 14.00 1 Automaat De Brink Legakker loos alarm oorzaak storing   A/B
40 06-06-2009 21.20 2 Hooi/stro brand Bunnerzandweg Yde   A/B
39 06-06-2009 15.45 1 Gaslucht/lekkage Tolner beeld en geluid Rijksweg Vries A/B
38 26-05-2009 15.15 1 Automaat kornoeljehof  Vries loos oorzaak storing   A/B
37 26-05-2009 05.00 1 Brandgerucht Nieuwe Rijksweg 10 Vries   A/B
36 20-05-2009 07.00 2 Wegdekreiniging A28 R 186 afrit Tynaarlo (drijfmest) A/B
35 06-05-2009 21.30 1 Automaat Lentis Zuidlaren loos oorzaak storing   A/B
34 04-05-2009 09.30 1 Gaslucht/lekkage buiten Rozenstraat Tynaarlo   A/B
33 02-05-2009 20.20 1 Automaat Thomashuis Dorpsstraat Tynaarlo loos oorzaak bakken   A/B
32 02-05-2009 14.00 1 Automaat Lentis Zuidlaren loos oorzaak roken   A/B
31 27-04-2009 17.25 1 Automaat De Leite Hoofdweg Peest loos oorzaak onbekend   A/B
30 25-04-2009 20.15 2 kleine brand picknick plaats Hooidijk Vries   A/B
29 25-04-2009 05.40 1 Natuurbrand Larikslaan Schipborgerweg Zuidlaren   A/B
28 20-04-2009 14.20 1 Automaat Unive Suudbrink Raadhuisplein Vries loos oorzaak werkzaamheden   A/B
27 19-04-2009 16.45 1 Natuurbrand  Oosterwaterweg Donderen A/B
26 18-04-2009 12.20 1 Automaat Thomashuis Dorpsstraat Tynaarlo loos oorzaak koken   A/B
25 18-04-2009 07.45 1 VKO Auto-tractor Norgerweg N858 Donderen A/B
24 16-04-2009 21.45 1 VKO Auto eenzijdig Verlengde binneweg Zeijerveld   A/B
23 15-04-2009 17.10 1 Gaslucht/lekkage buiten Handelsweg Tynaarlo   A/B
22 12-04-2009 16.45 2 Berm/bosjes/ruigte brand Zeegserweg Tynaarlo A/B
21 03-04-2009 14.20 2 Dier in boom op hoogte Het Grote Veld Assen   A/B
20 31-03-2009 15.00 1 Automaat De Brink Veenweg Vries loos oorzaak storing   A/B
19 27-03-2009 12.00 1 Automaat De Leite Hoofdweg Peest loos oorzaak werkzaamheden   A/B
18 21-03-2009 19.15 1 Schoorsteenbrand Rheeerweg Zeijen A/B
17 18-03-2009 17.25 1 Autobrand Tynaarloseweg Vries   A/B
16 19-02-2009 23.55 1 Automaat Golden Tulip Zeegse loos oorzaak storing   A/B
15 16-02-2009 16.05 2 Wegdekreiniging Groningerstraat- N386   A/B
14 11-02-2009 17.00 2 Wegdekreiniging Plantinga dorpsstraat Tynaarlo   A/B
13 11-02-2009 14.05 2 Wegdekreiniging Nieuwe Rijksweg Vries   A/B
12 11-02-2009 06.00 1 Auto ongeval eenzijdig Taarloseweg Ubbena   A/B
11 08-02-2009 05.15 1 Automaat De Brink De Kiep loos alarm oorzaak storing   A
10 07-02-2009 05.55 1 Automaat Yorneo crisiscentrum Vries loos oorzaak storing   A
9 01-02-2009 10.50 1 Voertuig gekanteld A28 L 180 Assen A/B
8 23-01-2009 13.35 2 Wegdekreiniging Groningerstraat - N386   A/B
7 22-01-2009 08.20 1 Autobrand A28 L181 Assen   A/B
6 19-01-2009 20.45 1 Automaat Golden Tulip Zeegse loos oorzaak onbekend   A/B
5 16-01-2009 14.25 1 Automaat Eijkenhof Vries loos oorzaak bakken   A/B
4 08-01-2009 14.30 1 Automaat De Brink diggelhoes loos oorzaak bakken   A/B
3 05-01-2009 21.10 1 Automaat De Brink Veenweg loos oorzaak onbekend   B
2 01-01-2009 02.30 2 Vreugdevuur meeuwenlaan 14 Vries geblust   OJP
1 01-01-2009 02.00 2 Bosjes brand Oosterkampen geen inzet nodig   OJP
***** *********** ****** * *******************************************************************************************   *****
124 30-12-08 13.30 1 Assistentie Norg woningbrand Zandvoort Norg (zie fotoalbum)   A/B
123 30-12-08 12.40 2 Containerbrand Ubbenaseweg Zeijen (zie fotoalbum)   A/B
122 29-12-08 03.00 1 Woningbrand noordeinde Donderen (zie fotoalbum)   A/B
121 19-12-08 17.15 1 Automaat De Brink Rietwal loos alarm oorzaak storing   A/B
120 11-12-08 11.00 1 Automaat Pare BV Tynaarlo loos alarm oorzaak werkzaamheden   A/B
119 10-12-08 20.00 1 Automaat Lentis Akkerhoven Zuidlaren loos alarm   A/B
118 08-12-08 15.20 1 Automaat De Leite Peest loos alarm oorzaak werkzaamheden   A/B
117 08-12-08 14.50 1 Automaat De Brink Spinde loos alarm oorzaak werkzaamheden   A/B
116 06-12-08 17.05 1 Automaat De Brink Holtveen loos alarm oorzaak storing   A/B
115 06-12-08 02.05 1 Automaat De Brink Rietwal loos alarm oorzaak storing   B
114 05-12-08 03.15 1 Automaat De Brink Rietwal loos alarm oorzaak storing   B
113 05-12-08 00.20 1 Automaat De Brink Rietwal loos alarm   B
112 29-11-08 23.35 1 Auto eenzijdig Eekhoornstraat Donderen (zie fotoalbum)   A/B
111 26-11-08 07.20 1 Automaat De Brink Rietwal loos alarm oorzaak storing   A/B
110 21-11-08 07.55 1 Automaat De Brink Rietwal loos alarm   A/B
109 20-11-08 17.30 1 Auto - auto Zuidladerweg N386 Tynaarlo   A/B
108 20-11-08 15.35 1 Automaat De Brink De Spinde loos alarm   A/B
107 15-11-08 08.10 1 Peloton 100 bijstand brand regio Groningen ingetrokken loze melding   A/B
106 13-11-08 19.30 1 Automaat De Brink Veenweg Vries loos oorzaak baldadigheid   A
105 08-11-08 07.30 1 Auto eenzijdig A28  L185 Vries   A/B
104 30-10-08 17.15 1 Automaat koelgroep Doornbos Tynaarlo loos onbekend   A/B
103 24-10-08 16.55 1 Automaat kornoeljehof  Vries loos na reset storing   A/B
102 19-10-08 21.15 1 Automaat dorpstraat Tynaarlo   A/B
101 19-10-08 02.00 1 Auto ongeval eenzijdig N34 R108   A/B
100 09-10-08 23.50 1 Automaat Yorneo sportlaan Vries loos onbekend   B
99 28-09-08 07.50 1 Automaat Golden Tulip Zeegse loos oorzaak stoom   A/B
98 27-09-08 22.45 1 Schoorsteenbrand Zuidlaarderweg Tynaarlo (zie fotoalbum)   A/B
97 27-09-08 10.20 2 Vogel in schoorsteen Boerhoorn Vries   A/B
96 26-09-08 22.20 1 Woningbrand Osbroeksweg Tynaarlo   A/B
95 26-09-08 09.30 1 Automaat Eikenhof Vries loos bakken   A/B
94 24-09-08 17.00 1 De Leite Hoofdweg Peest loos bakken   A/B
93 21-09-08 08.05 1 Assistentie redvoertuig Volmachten Vries (zie fotoalbum)   A/B
92 20-09-08 17.00 2 Bromfiets/motor brand Loopstukken Tynaarlo (zie fotoalbum)   A/B
91 05-09-08 19.00 1 Automaat De Brink Diggelhoes loos bakken   A
90 29-08-08 16.00 1 Auto-auto Noordenveldweg Donderen (zie fotoalbum)   A/B
89 29-08-08 10.20 1 Automaat Basiseenheid Tynaarlo Kornoeljeplein Vries loos werkzaamheden   A/B
88 29-08-08 09.10 1 Automaat Basiseenheid Tynaarlo Kornoeljeplein Vries   A/B
87 26-08-08 11.50 1 Auto-auto Verlengde Noordenveldweg Vries   A/B
86 17-08-08 05.15 1 Automaat De Brink opslaggebouw loos storing   B
85 13-08-08 23.30 1 Automaat Verslavingszorg noord Eelde ingetrokken Eelde compleet   A/B
84 11-08-08 13.05 1 Automaat Basiseenheid Tynaarlo Kornoeljeplein Vries nader binnenbrand (zie fotoalbum)   A/B
83 10-08-08 00.40 1 Automaat Airotel restr Machlaan Eelde kortsluiting Koelmotor in kelder   A/B
82 01-08-08 15.15 2 Wegdekreiniging Oude Asserstraat Vries   A/B
81 31-07-08 17.15 1 Automaat De Brink Legakker loos koken   A/B
80 30-07-08 12.35 1 Woningbrand De Vluchtheuvel Norg   A/B
79 27-07-08 00.35 2 Boom op auto Hoofdweg Zeegse   A/B
78 25-07-08 18.00 2 Koe in de sloot Boterdijk Eelde   A/B
77 22-07-08 22.05 1 Automaat De Brink Veenweg loos werkzaamheden   A/B
76 20-07-08 09.20 1 Automaat Verzorgingstehuis Tienelswolde Zuidlaren loos storing   A/B
75 20-07-08 00.25 1 Automaat Verslavingszorg noord Eelde loos koken   A/B
74 18-07-08 17.35 1 Automaat Lentis Akkerhoven Zuidlaren loos roken   A/B
73 18-07-08 02.30 1 Automaat Lentis Brink Zuidlaren loos bakken   A/B
72 16-07-08 17.30 1 Automaat Lentis Eikenstein Zuidlaren loos roken   A/B
71 15-07-08 13.30 1 Automaat De Brink Rietwal loos storing   A/B
70 12-07-08 20.20 1 Automaat Lentis verzorgd wonen Zuidlaren loos roken   A/B
69 11-07-08 21.05 1 Automaat De Brink loos koken   A
68 10-07-08 18.15 1 Automaat Lentis Enk Zuidlaren loos storing   A/B
67 10-07-08 10.05 1 Automaat Lentis Akkerhoven Zuidlaren prullebak in brand   A/B
66 08-07-08 18.30 1 Automaat Tienelswolde Ludinge Zuidlaren loos bakken   A/B
65 02-07-08 07.50 1 Automaat Lentis Akkerhoven Zuidlaren loos roken   A/B
64 01-07-08 20.25 1 Auto-auto Dorpsstraat Tynaarlo   A/B
63 28-06-08 19.50 1 Automaat De Brink Legakker loos   A
62 28-06-08 09.00 1 Automaat Lentis Enk Zuidlaren loos roken   A/B
61 27-06-08 19.35 2 Dier bekneld Hoofdweg Zeegse   A/B
60 27-06-08 00.25 1 Automaat De Brink Rietwal loos   A/B
59 26-06-08 10.30 2 Bosjes/ruigte brand Zuideres Zeegse (zie fotoalbum)   A/B
58 24-06-08 21.40 2 Rommel/afvalbrand Vluchtheuvel Norg   A/B
57 23-06-08 15.05 1 Machinebrand Oosterduinen Norg   A/B
56 22-06-08 19.00 2 Boom over de weg Voorste Kampen Vries   B
55 22-06-08 09.30 1 Automaat Pare BV Tynaarlo   A/B
54 21-06-08 10.45 1 Automaat Lentis Akkerhoven Zuidlaren loos roken   A/B
53 20-06-08 21.25 1 Autobrand Zuidlaarderweg Tynaarloo (zie fotoalbum)   A/B
52 20-06-08 09.20 1 Automaat Lentis Akkerhoven Zuidlaren loos roken   A/B
51 17-06-08 15.30 1 Automaat Lentis Eikenstein Zuidlaren loos roken onder melder   A/B
50 13-06-08 16.55 1 Automaat De Brink Holtveen loos stoom   A/B
49 04-06-08 12.35 1 Auto-auto Hooidijk Vries (zie fotoalbum)   A/B
48 02-06-08 17.30 1 Automaat De Brink Veenweg loos koken   A/B
47 01-06-08 10.50 1 Schoorsteenbrand Taarloseweg Ubbena (zie fotoalbum)   A/B
46 30-05-08 18.15 2 Afval/rommel brand Weeakkerweg Eelde   A/B
45 28-05-08 11.00 1 Automaat De Eijkenhof Tynaarlosestraat Vries   A/B
44 27-05-08 11.50 1 Auto-auto Donderseweg Norg (zie fotoabum)   A/B
43 26-05-08 05.40 2 Dier te water kanaaldijk De Punt   A/B
42 22-05-08 23.30 1 Autobrand A28 L 179,8 Assen   A/B
41 11-05-08 06.10 2 Dier te water Noordwillemskanaal Taarlo   A/B
40 10-05-08 10.10 1 Auto-auto Norgerweg Donderen (zie fotoalbum)   A/B
39 09-05-08 14.15 1 Middelbrand Groningerstr. De Punt (zie fotoalbum)   A/B
38 04-05-08 16.15 2 Dier in nood N34 R108,3 (niets aangetroffen)   A/B
37 04-05-08 12.00 1 Automaat kornoeljehof loos vervuilde melder   A/B
36 24-04-08 13.45 1 Auto ongeval A28 L179.9 Assen (zie fotoalbum)   A/B
35 22-04-08 17.35 1 Automaat De Brink Holtveen loos koken   A/B
34 20-04-08 03.00 1 Automaat Rib House Zeegse   A/B
33 16-04-08 16.30 1 Automaat De Brink Legakker loos onbekend   A/B
32 10-04-08 08.00 1 Automaat De Brink Legakker storing   A/B
31 05-04-08 16.20 2 Bermbrand A28 R190.0   A/B
30 20-03-08 13.50 1 Automaat De Brink De Spinde storing   A/B
29 19-03-08 20.00 1 Automaat De Brink Legakker onbekend   B
28 18-03-08 12.05 1 Automaat De Eikenhof Vries stoom   A/B
27 18-03-08 04.20 1 Gaslucht/lekkage Julianalaan Zuidlaren   A/B
26 12-03-08 07.00 1 Autoongeval A28 L185.4 Vries   A/B
25 11-03-08 14.55 1 Auto-auto Burg.J.G. Legroweg Eelde   A/B
24 07-03-08 08.45 1 Ass Ambu De Fledders (ingetrokken niet nodig)   A/B
23 05-03-08 10.55 1 Automaat De BRINK Rietwal testen   A/B
22 03-03-08 21.40 2 Wegdekreiniging Zeijerlaar - Hooidijk   B
21 02-03-08 17.30 2 Boom dreigt te vallen Karrespoor Zeegse   A/B
20 26-02-08 17.00 1 Automaat De Brink De Kiep loos storing   A/B
19 06-02-08 15.00 1 Automaat De Brink De Spinde Loos werkzaamheden   A/B
18 06-02-08 13.00 1 Automaat De Brink De Spinde Loos werzaamheden   A/B
17 02-02-08 11.15 1 1B melding vliegveld Eelde   A/B
16 31-01-08 16.50 2 Boom over de weg Nachtegaalstraat Vries   A/B
15 31-01-08 13.00 1 Schoorsteenbrand Norgerweg Yde (zie fotoalbum)   A/B
14 30-01-08 16.40 1 Automaat De Brink Holtveen loos koken   A/B
13 29-01-08 17.00 1 Autobrand A28 R183.0 Assen   A/B
12 29-01-08 07.50 1 Autobrand Kornoeljeplein Vries   A/B
11 27-01-08 18.50 1 Automaat De Brink loos onbekend   A
10 25-01-08 10.40 2 Vee in nood Noordenveldweg Vries   A/B
9 20-01-08 00.20 1 Mogelijke binnenbrand Norgerweg Donderen   A/B
8 18-01-08 16.55 1 Automaat De Brink Holtveen oorzaak koken   A/B
7 14-01-08 21.35 1 Schoorsteenbrand Dennenlaan Zeegse   A/B
6 11-01-08 00.18 1 Automaat Jeugdzorg Vries  loos storing   A
5 06-01-08 18.05 1 Automaat Kornoeljehof Vries loos koken   B
4 04-01-08 21.00 2 Afvalbrand Zwartedijk Vries   B
3 01-01-08 --.-- 2 Buitenbrand Nieuwe Rijksweg Vries   OJP
2 01-01-08 --.-- 2 Buitenbrand Rotonde Asserstraat Vries   OJP
1 01-01-08 03.50 1 Assistentie Assen grote brand Overcingellaan   OJP
----- ------------- --------- ------ -----------------------------------------------------------------   --------

 

OPEN DAG Brandweer Tynaarlo post Eelde

Brandweer Eelde houdt op 21 mei een open dag voor belangstellenden kijk voor meer informatie op www.brandweereelde.nl en of www.112nederland.nl

Flyer.jpg

horizontal rule

Overdracht PM aan post VRIES

De nieuwe PM was al een tijdje in gebruik bij de post Vries, maar is op vrijdag 15 april officieel overgedragen door de firma Ziegler aan de post Vries. Na een korte toespraak door Dhr. Luuk Hooyman van de firma Ziegler en het geven van een prachtige klok met daarin een foto van het nieuwe voertuig. Mocht de Burgervader (na dat deze zijn brandweerlaarzen had aangedaan) samen met de postcommandant de wagen te voorschijn laten komen uit de kazerne.

Nadat de deur een stukje was geopend kwam er aardig wat rook uit toen de deur geheel geopend was kon het voertuig naar buiten, maar er kwam slechts een fiets met kar waarop twee brandweermannen met ademlucht op zaten. Pas na dit ludieke optreden kwam de echte PM naar buiten.

De nieuwe PM van het merk MAN met aan boord 9 zitplaatsen en een unieke opbouw met laadklep aan de achterzijde. in dit vtg zitten naast 3x ademlucht voor het personeel een aantal slangekarren en een mobiele pomp die met gemak 1800 liter water per minuut kan verpompen. ideaal voor de gebieden met slechte waterwinning. Ook zit hierop het aanvullend materiaal zoals een overdrukventilator voor repressieve ventilatie.

horizontal rule

 

Compagnieoefening Drenthe

Wijster - Zaterdagmorgen vond er in Drenthe een grootschalige oefening plaats. Verschillende brandweerkorpsen oefenden een zogenaamde "compagnieverplaatsing". Hiervoor werd in alle vroegte verzameld langs de A32 waarna er in colonne naar Attero in Wijster werd gereden. Hier werd een tweede oefening gehouden voor een grootschalige brandweerinzet.

Ook de post Vries heeft meegedaan aan deze oefening.

horizontal rule

KIKA actie

horizontal rule

De Wampex 2011 te Vledder zit er weer op.

De Wampex te Vledder werd dit jaar op vrijdag 14 januari gehouden in en om Vledder. een team van 6 personen van de post Vries deed mee aan deze tocht.

Dit jaar heeft het team Herberg “t Plein de Wampex Vledder gewonnen in een totaaltijd van 6.45 uur. Zij hadden een ruime voorsprong op nummer twee Bree Bikkels met een tijd van 8.12 uur. Derde was Error Inside met een tijd van 8.42.

Het team van Vries eindigde op een 30e plaats met een totale looptijd van 11.34 uur. Brandweer Zuidlaren eindigde op de 18e plaats met een looptijd van 11.21 uur.

Van de 90 teams die waren begonnen aan de Wampex zijn er 73 gefinisht.

De tocht was ca. 30 km en bestond uit 26 routes en er waren  9 opdrachten. De start en finish waren voor zowel de A en B route dit jaar gelijk. Met name de start leverde voor sommigen problemen op. Zodra je de deur van de brandweerkazerne uitstapte begon de route. Niet iedereen had dit in de gaten. Verder zaten er een aantal lastige routes in. Met name de Puzzelroute zorgde voor problemen. De schetsjes stonden namelijk niet op volgorde, men moest dus echt puzzelen. In de brief met de starttijden die men eind december heeft gekregen stond dat men zich moest verdiepen in de dierensporen. Toch bleef de Sporenroute voor velen moeilijk. Hierdoor kwam het regelmatig voor dat groepen voor de tweede keer bij post 8 terecht kwamen. De Uienroute zorgde voor veel hilariteit door het gesnuffel aan de bomen, maar ook voor ergernis omdat met de uiengeur niet rook. Toch wisten heel veel ploegen deze route goed te lopen. Wij hebben de route een aantal keren gecontroleerd en de uiengeur was zeker nog te ruiken. Verder bleek de Vectorroute lastig te zijn. Er waren bij één post ook bonusminuten te behalen. Men moest in een stuk bos een aantal letters zoeken, als handicap moest tijdens het zoeken een boomstam worden meegenomen.

voor de volledige uitslag klik op de volgende link http://www.wampexvledder.nl/Wampex%202011/Uitslagen/Uitslag%202011.htm

horizontal rule

Priksleeen door brandweer op de ijsbaan in Vries.

 

Donderdagavond is normaal gesproken een oefenavond waar de brandweer oefent volgens het oefenschema, maar aangezien het kerstvakantie is en de ijsbaan geopend is werd de donderdagavond ingevuld om met te gaan priksleeen. De eerste prijs ging naar Rob Janssen de tweede naar Meindert-Jan Hazenberg (niet aanwezig door Johan Trip in ontvangst genomen) en de derde prijs ging naar Bert Rozema.

 

horizontal rule

horizontal rule

 

Gezamenlijke avond van de 3 posten.

Traditie getrouw vind er elk jaar een gezamenlijke feestavond plaats van de 3 brandweerposten van de Gemeente Tynaarlo, de avond bestaat uit een formeel gedeelte en een informeel gedeelte. Op deze avond worden de jubilarissen gehuldigd en de diverse diploma's en certificaten uitgereikt. deze keer was het de beurt aan de post Vries om deze avond te organiseren daar het plaatselijke Café "Onder de Linden" die avond al was volgeboekt werd er een prima alternatief gevonden in het buurtcafé Hoving in Donderen. Als eerste werden de jubilarissen gehuldigd, daarna waren de diploma's aan de beurt vervolgens de certificaten.

 

Enkele leden van de post Vries die ook in het zonnetje werden gezet waren door omstandigheden niet aanwezig, zo waren Marcel Kukler en Lukas Koops 12,5 jaar in dienst van de brandweer, Harold Eefting en Johan Veendijk diploma manschap.

Ook waren er een aantal oefenleiders geslaagd te weten Meindert Jan Hazenberg, Kimm Boxelaar en Jan Darneviel, ook de ademlucht specialisten konden hun certificaat in ontvangst nemen te weten Rob Jannsen en Johan trip.

Daarna werden de 3 postcommandanten naar voren geroepen en mochten deze een kleine attentie in ontvangst nemen voor alle leden van de post.

Daarmee kwam er een einde aan het officiële gedeelte van de avond, deze werd verder gevuld door muziek van het duo Flex, achter in het biljartzaaltje werd een voortreffelijk buffet opgediend zodat een ieder nog wat kon eten. De muziek was in een topconditie en ging dan ook zonder pauze door tot middernacht, waarna een ieder voldaan naar huis kon keren.

horizontal rule

Nieuwe PM bij de post

De 03-8102 is geleverd aan de post Vries, na de garantieperiode van 30 dagen waarin kleine gebreken kunnen worden hersteld zal de 03-8102 op uitruk staan. In het voertuig zit onder andere een waterpomp op wielen en een overdrukventilator, de stabvast en het afzetscherm bevinden zich ook in dit voertuig.

De post Vries beschikt nu over twee voertuigen de TS en de PM.

Hier staan de TS en PM naast elkaar.

horizontal rule

Omnummering 32-11

32-11  gaat verder als de 03-8132

Het zal wel even weer wennen zijn de nieuwe nummers op de brandweerauto's. De eerste twee cijfers staan voor de regio de tweede serie cijfers voor de gemeente en de laatste twee cijfers voor het type voertuig. In de communicatie naar de meldkamer worden de laatste 4 cijfers gebruikt.

Ook de 32-31 die binnenkort word afgeleverd door Ziegler krijgt een nieuw nummer dit word de 03-8102.

horizontal rule

Burgemeester bezoekt post Vries

Op donderdag 7 oktober bezocht onze burgervader de post Vries, met een kleine delegatie kwam men op de oefenavond om de brandweer aan het werk te zien in een aantal disciplines, zo werd er een inzet gedaan met hogedruk hefkussens, was er een ademlucht oriëntatie route en werd het estafette aflegsysteem lage druk beoefend.

Daarna werd in de kantine nog een en ander besproken met betrekking tot de komende bezuinigingen, zoals het nu lijkt blijft de Brandweer buiten schot, het is immers een wettelijke taak van de Gemeente om de Brandweer op orde te hebben.

Aan het eind van de avond werd door Rob Janssen een paar Brandweerlaarzen aangeboden, zodat de Burgervader ook ten velde niet met zijn eigen schoenen door de bagger hoeft.

horizontal rule

Brandweer Tynaarlo gaat Vissen

Op zondag 3 oktober werd onder een stralende zon er door de 3 posten van Tynaarlo gevist in het (Shell) gat te Eelde, al jaren achtereen wordt hier gevist door de posten en meestal is het weer goed. De vangsten zijn over het algemeen wat minder, zo vangt de een een aantal vissen, terwijl een ander geen beet ziet. Zoals elke keer wordt het vissen afgesloten met een barbecue en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Dit jaar gaat de wisselbeker naar een lid van de post Vries

Engbert klaassens wist zowel de meeste als de grootste vis uit het water te trekken en werd zo kampioen

naast hem de kampioen van de vorige keer.

horizontal rule

Nieuwe PM voor Vries

/uploads/07/72/0772775d608e5674c5d14f301871335d/Tynaarlo.jpg

Nieuwe PM voor Vries krijgt verlengde cabine

horizontal rule

Zeskampploeg eerste bij VVV Vries.

Tijdens de feestweek in Vries vond op de vrijdagavond de zeskamp plaats, een zestal ploegen uit Vries deden mee aan een zestal verschillende spellen. De ploeg van de brandweer begon met het vliegend tapijt, hier werd niet op gescoord. De andere spellen zoals het skilopen en sumoworstelen ging de ploeg beter af.

Het ging zelfs zo goed dat de ploeg na alle spellen de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

horizontal rule

Laatste Oefenavond voor de vakantie

8 juli is de laatste oefenavond van de post voor dat de vakantie begint, gezien de hoge temperaturen werd er gekozen voor een potje spuitvoetbal.

horizontal rule

AUTO-COMBINE RACE YDE

Zondag 4 juli werden de auto en combinerace weer gehouden in Yde, de brandweer post Vries werd ook dit jaar weer gevraagd om hun medewerking, geheel op vrijwillige basis gingen de mannen onder tropische temperaturen hun steentje weer bijdragen aan dit evenement.

horizontal rule

 

KONINGINNENDAG

De koningin en zijn gevolg waren op bezoek in een regenachtig Zeeland, gelukkig bleef het in Vries droog, zelfs in de middag brak de zon nog door de bewolking heen zodat het een geslaagde dag werd. Op het programma stond ook dit jaar weer een rit met de brandweerauto. Een 350 kinderen al dan niet met hun ouders of grootouders maakten een rit door een gedeelte van Vries.

horizontal rule

WAMPEX team

De eerste foto voor het vertrek naar Vledder en de tweede fot voor de start van de Wampex.

De tocht met de verschillende opdrachten is weer volbracht, op wat pijnlijke knieën en een paar blaren heeft men verder geen last en ziet men er aardig fris uit, de ploeg is gestart om 19.30 uur en was de volgende ochtend rond 06.30 uur weer terug op de kazerne in Vledder. De officiële tijden zullen nog bekend gemaakt worden.

Hieronder nog een foto van een van de nachtelijke opdrachten en de ploeg nadat ze binnen waren.

Ook de terugreis kan een vermoeiende bezigheid zijn, en als je dan eindelijk na een zware nacht en ochtend thuis bent en dan blijkt dat je je sleutels niet hebt om binnen te komen is het toch maar goed dat je bij de brandweer zit want met een buitensluiting weten we ook wel raad.

Nadat een collega door het bovenlicht bij de keuken naar binnen was gekropen kon de voordeur open en konden we naar binnen.

Hierbij de uitslagen van de Wampex 2010.

Van de 90 teams die zich hadden ingeschreven zijn er een tweetal niet gestart en een team heeft de tocht niet uitgelopen.

plaats startnr. naam groep starttijd finishtijd looptijd straftijd wachttijd totaaltijd
1 80 Friso 21.09 3.19 6.10 0 0.07 6.03
20 62 Brw. Zuidlaren 20.15 4.25 8.10 0.40 0.47 8.03
86 48 Brw. Vries 19.33 4.28 8.55 6.50 0.35 15.10
87 34 De dauwtrappertjes 18.51 5.32 10.41 5.50 0.18 16.13

Voor de complete uitslag klik op deze link http://www.wampexvledder.nl/Wampex%202010/Uitslagen/uitslagenlijst%202010.pdf

Voor nog meer informatie over de Wampex kijk op www.wampexvledder.nl

horizontal rule

 

Koninklijke onderscheiding brandweerlieden op de jaarlijkse korpsavond

Op de jaarlijkse officiële avond van de brandweer Tynaarlo en B&W, zijn er weer de nodige diploma's en certificaten uitgedeeld, 5 leden van het korps Tynaarlo kregen een Koninklijke onderscheiding van de post Zuidlaren waren dit de heren Albert Kruize en Gerrit Ramaker voor de post Eelde de heer Anne Kregel (niet aanwezig) en voor de post   Vries waren dit de heren Bé van Veen en Thijs Zondag.

4 van de 5 en de Burgemeester

horizontal rule

Persbericht

 

Extra aandacht voor appartementen in brandpreventieweken

Assen, 8 oktober 2009Het wonen in een appartementencomplex brengt extra risico’s met zich mee. Want mensen zijn zich wellicht bewust van brandveiligheid thuis, maar uiteraard niet van de toestand bij de buren. Bovendien gebruikt men in het geval van brand dezelfde vluchtwegen. Daarom besteedt de brandweer in Drenthe dit jaar aandacht aan deze bijzondere groep bewoners.

Woongebouwen

Ieder jaar worden in oktober de brandpreventieweken georganiseerd. Naast de landelijke thema’s heeft Drenthe ook een eigen, specifieke doelgroep. Dit jaar zijn dat de bewoners van woongebouwen. Via een brief, folders en de media worden zij op de risico’s van het wonen in een gedeeld gebouw gewezen. ‘Wij gebruiken hiervoor onze drie vaste waarden’, zegt adviseur risicobeheersing Jurjen Timmerman. ‘Hoe voorkom ik brand, hoe ontdek ik brand zo snel mogelijk en hoe handel ik bij brand?’

Rookmelderdag

De landelijke actie sluit aan op dat laatste, met een gerichte campagne over vluchtplannen in bedrijven. Tijdens de nationale rookmelderdag op 24 oktober besteedt de brandweer in Drenthe aandacht aan vluchtplannen voor thuis. ‘Wij zullen ons ook in de toekomst meer gaan richten op de individuele inwoner van Drenthe’, verklaart Timmerman. In Emmen gaat een decor van een woonhuis op tournee door de gemeente. Inwoners mogen zelf (met een blinddoek voor) proberen hier uit te vluchten. Een soortgelijk initiatief wordt in het centrum van Assen opgesteld. Door mensen zich bewust te maken van de moeilijkheid van het vluchten bij brand, worden ze gewezen op het belang van het voorkomen en tijdig ontdekken van brand.

Speciale website

Op 24 oktober zal ook de publieksinformatiesite brandveiligheidthuis.nl van start gaan. Deze site is speciaal voor de inwoners van Drenthe ontwikkeld om informatie te geven over brandveiligheid en risico’s die mensen thuis lopen.

Deze website maakt onderdeel uit van een brede campagne over de veiligheid in Drenthe, die vanaf 2010 verder wordt ontwikkeld.

horizontal rule

 

Nieuwe 32-31 besteld

Al enkele jaren zit de post Vries te wachten op de vervanging van de 32-31, de oude Mercedes waarvan de pomp al geruime tijd stuk is en waar de spatborden met tape worden vastgehouden is aan vervanging toe. Al enkele malen is er door de Gemeenteraad geld vrij gemaakt maar nu is het dan zo ver de nieuwe 32-31 is besteld.

Op de foto hieronder een soort gelijk voertuig.

Type MAN (met laadklep)

horizontal rule

Fotoverslag Open dag 29 augustus 2009

[photogallery/photo00019589/real.htm]

horizontal rule

OPEN DAG 29 augustus 2009

Op zaterdag 29 augustus houdt de post VRIES een Open dag vanaf 10.00 uur bent u welkom op het kazerneterrein aan de Westersrtraat 26 in VRIES. Deze dag zullen er demo's worden gegeven van Vlam in de pan en technisch hulpverlening. Ook bestaat de mogelijkheid om zelf een brandje te blussen. Aan de kinderen is ook gedacht zo zijn er waterspelletjes een luchtkussen en nog veel meer. Ook de Koninklijke Landmacht is aanwezig met een stand alsmede de Brandweerwinkel waar men terecht kan voor verschillende brandweerartikelen www.brandweerwinkel.nl

De dag duurt tot 16.00 uur, het terrein is te bereiken via de Westerstraat maar ook vanaf de Brink langs café Onder de Linden (volg de borden)

horizontal rule

Overlijden Rein Sipma

Op donderdagmiddag 4 juni is na een kort ziekbed onze collega brandweerman Rein Sipma van de post Eelde overleden.

Vanaf deze zijde sterkte aan familie en onze collega's van de post Eelde

horizontal rule

 

KONINGINNEDAG VRIES

De dag begon met heerlijk weer, uit een ruwe telling bleek dat er ca. 380 kinderen en een aantal ouders mee gereden hebben met de brandweerauto's. Om kwart over elf stonden de eerste kinderen al te wachten op de brandweer, de laatste rit was om 13.00 uur. Daarna konden ook de brandweermannen genieten van het mooie weer. Later in de middag werd pas duidelijk wat er zich in Apeldoorn had afgespeeld.

horizontal rule

 

JAARVERSLAG 2008

Het jaarverslag van de post VRIES is gereed, mocht u het jaarverslag in uw bezit willen hebben (PDF) stuur dan een email naar de webmaster

horizontal rule

Brandweerman v/h Jaar

Elk jaar wordt er ook een brandweerman van het jaar gekozen, deze brandweerman valt vaak op door iets te hebben gepresteerd of een bijzonderheid. Dit jaar is het iemand geworden die veelal dingen doet achter de schermen. Brandweerman van het jaar 2009 is Johan Trip.

horizontal rule

WAMPEX 2009

Vrijdagavond 9 januari was het weer zover de WAMPEX . De ploeg vertrok om 20.00 uur vanaf de kazerne in Vries naar Vledder waar de start was van deze WAMPEX.

Voor dat men ging starten moest het team bestaande uit zes personen op de foto.

 

Om 21.09 mocht de ploeg het routeboekje ophalen, enkele opdrachten konden in de tijd voor de start alvast worden uitgewerkt, daarna mocht de ploeg om 21.21 vertrekken voor de tocht in en rondom Vledder, Er stonden weer diverse opdrachten in het boekje een fotoshoot, kralenroute en natuurlijk de diverse route waar het kompas aan te pas moest komen.

Onderweg moesten er bij diverse controleposten door een aantal van de ploeg opdrachten worden uitgevoerd.

De weersomstandigheden waren goed te noemen een heldere nacht met een paar graadjes vorst, de stemming was optimaal, de ploeg was om 08.30 uur terug op de kazerne in Vledder dit betekent dat ze 11.09 uur onderweg zijn geweest, een troost daarin tegen was dat ze de ploeg met de starttijd van 19.15 uur op sleeptouw hadden.

Van deze tijd gaan voor het eindresultaat nog de behaalde winstpunten en straftijden af zodat de officiële tijd nog niet bekend is. Na de zware tocht in Vledder gaat er op de terugtocht altijd wel een visje in. en zoals het hoort een vis moet zwemmen.

kijk voor meer informatie en de uitslag over de WAMPEX op www.wampexvledder.nl

horizontal rule

 

   W E R V I N G

Zoals u misschien al heeft gelezen heeft het korps van Vries nog enkele vacatures, aangezien u op deze site ben terecht gekomen is er interesse voor de brandweer.

Mede gezien de uitruk in de dagsituatie is  werken en (wonen) in Vries wenselijk.

- Wonen en werken in het dorp Vries
- Ook overdag (of enkele dagen per week) beschikbaar (afspraak met werkgever)
- Opleidingsniveau: minimaal LBO niveau
- Doorzettingsvermogen
- Goed in een team kunnen werken
- Verantwoordelijkheidsgevoel
 

Waarom bij de brandweer:

iets voor de samenleving doen

ergens "bij" horen

uitbreiding contacten

afwisseling van de dagelijkse sleur

spannende oefeningen

in wedstrijden meespelen

Overigens, tot voor kort had men het altijd over de vrijwillige brandweerman(vrouw). Wij zeggen liever: deeltijdbrandweerman(vrouw)
Je krijgt in principe dezelfde opleiding als een beroepsbrandweerman(vrouw). De deeltijdbrandweerman(vrouw) krijgt dan ook een financiële vergoeding.

Door en voor de brandweer worden vele randactiviteiten georganiseerd, hier wordt het thuisfront ook bij betrokken:

- brandweerwedstrijden
- brandweerzeskamp
- brandweerrally
- brandweersurvival
- jaarlijkse feestavond eigen brandweerpost
- feestavond brandweer Tynaarlo
- oud en nieuw borrel
- barbeque avond in de zomer etc. etc.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de postcommandant.

Dhr.  A. Arends mobiel 06-20013695 of mail aal.arends@home.nl

horizontal rule

 

 

 

 

 

Disclaimer:

Ondanks dat deze website met veel zorg is gemaakt, kan het toch voorkomen dat bepaalde informatie onvolledig is, na verloop van tijd verouderd of niet meer correct is. De Brandweer Tynaarlo post VRIES en de Webmaster aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.

 

 

 

 

 

 

 

Gemeenschapelijke avond

Op vrijdag 28 november werd traditiegetrouw de 11e gemeenschappelijke avond met B&W gehouden, dit jaar werd de avond gehouden in de twee provinciën te Haren. Op deze avond word stilgestaan bij diverse gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Nieuwe leden worden voorgesteld , jubilaressen gehuldigd, diploma's uitgereikt en afscheid genomen van vertrekkende collega's.

 

 Bij het korps van Tynaarlo post Vries mochten naar voren treden. E. Klaassens 25 jaar, B. van Veen 30 jaar. G. Boersma diploma brandwacht 1e klas.

Ook werden de collega's van de 3 posten die het ademlucht materiaal van het korps onderhouden naar voren gehaald om hun certificaten in ontvangst te nemen voor Vries waren dit B. van Veen, R. Janssen en J. Trip.

Daarna werden de nieuwe collega's welkom geheten en werd er afscheid genomen van vertrekkende collega's al dan niet met leeftijdsontslag, dit betrof voor de post Vries de nieuwe collega's; J. Veendijk, J. Veenema, A. Monker en H. Eefting en vertrekkende collega's; B. van Veen, T. Zondag, T. Veldhuizen, B. Hardenberg en D. Hendriks.

horizontal rule

Afscheidsavond van 3 korpsleden

Zaterdag 15 november werd er in Café Centraal afscheid genomen van een 3 tal collega's te weten Bé van Veen (leeftijdsontslag) Thijs Zondag (op eigen verzoek) en Derk Hendriks (verhuizing naar Rotterdam).  Tezamen waren ze goed voor 62 jaar brandweerervaring Bé voor 30 jaar Thijs 28 en  Derk 4.  Onder het genot van een drankje en een hapje en een goed stuk muziek werden de drie in het zonnetje gezet.

 

horizontal rule

Ploeg B oefent bij STAR te Stadskanaal

De B-ploeg van de post Vries heeft donderdag 13 november een treinincident geoefend bij de STAR in Stadskanaal. De A-ploeg van Vries gaat donderdag 20 november naar Stadskanaal. Voor meer informatie over de STAR kijk op www.stadskanaalrail.nl  kijk voor een film op http://verkeersgroepstadskanaal.blogspot.com/

horizontal rule

 

 Collega brandweerman start museum

De plannen lagen er al 3 jaar, en eindelijk kreeg collega Martin Jalving groen licht van de Gemeente om een eetcafé/brandweermuseum te mogen beginnen in het voormalige Dier en Tuin aan de schultestraat in Vries. Het ligt in de bedoeling om de historie van de brandweer in Vries te belichten. Hoe de plannen zich verder ontwikkelen is aan deze zijde nog niet bekent.

Vanaf deze zijde wensen we Martin succes.

horizontal rule

Kimm trouwt (in geheim)

Brandweercollega Kimm Boxelaar alias de babelaar probeerde maandag in het geheim te trouwen met zijn vriendin Carolien. Dat een geheim bij de brandweer geen stand houdt bleek maar weer toen het aanstaande bruidspaar werd opgehaald met de brandweerauto en vervolgens bij het gemeentehuis werd afgeleverd.

horizontal rule

BRANDKRANENCONTROLE

Jaarlijks worden de brandkranen door de leden van de brandweer gecontroleerd, deze controle is een fysieke controle waarbij op de staat en de aanduiding wordt gelet. In het verleden bleek dat zelfs aan de hand van een huisnummeraanduiding de brandkraan nog moeilijk te vinden was en in een enkel geval helemaal niet te vinden. De bekende aanduiding is een paaltje met daarop een rood bordje met het aantal meters waar de brandkraan zich moet bevinden. Ook werden deze bordjes wel aan gevels van huizen bevestigd. Maar door verbouw en beplanting zijn deze niet altijd meer aanwezig of te zien. Een oplossing die al door meerdere Gemeenten is gekozen is een kenmerk op de straat, vandaar dat er in en om Vries een beeld bijkomt van een gele driehoek op de straat waarvan de punt verwijst naar de brandkraan.

Aanduidig brandkraan              

 

6.9 meter vanuit de gevel                                                                       De scherpe punt va de driehoek wijst naar de brandkraan

4.9 meter naar rechts

Daar vind u deze brankraan

 

Ook willen we bij deze een beroep doen op de mensen die een brandkraan in de tuin (al dan niet gemeentegrond) hebben houdt deze bereikbaar.

 

horizontal rule

Auto- Combinerace Yde

De post Vries stond voor preventie bij de auto- combinecross in Yde, De gehele middag verliepen de race's voorspoedig alleen bij de laatse (duo) race ging het tot twee keer toe mis en moesten we twee keer een brandje blussen.

horizontal rule

Laatste Oefenavond voor de vakantie

Donderdagavond was de laatste oefenavond voor de vakantie, dus tijd voor iets anders. Op de ijsbaan in Donderen werd er gevoetbald maar niet met de voeten maar met een zestal lage drukstralen. Twee ploegen van 3 personen streden tegen elkaar, dat hierbij niet alleen op de bal werd gericht mag duidelijk zijn.

horizontal rule

Website tijdelijk uit de lucht

Door het drama dat zich vrijdag 9 mei j.l. op de De Punt heeft afgespeeld, werd de site overspoelt met bezoekers die via deze weg het laatste nieuws probeerden te verzamelen. Daar op de site ook foto's staan die een ieder kan downloaden werd al snel de zogenoemde bandbreedte van de site bereikt. na een update was de site weer een week in de lucht. Daarna gebeurde precies het zelfde. Normaal gesproken gebruiken we ongeveer de helft van onze bandbreedte alleen in dit geval bleek een verdubbeling nog te weinig. Ook werd er gevraagd waarom de site geen gastenboek heeft, hierop kan ik antwoorden dat een gastenboek de verplichting geeft om elk bericht te verifiëren en eventueel te verwijderen. Hier gaat veel tijd in zitten. De Website van de post Vries is een site die door de post zelf wordt betaalt en wordt bijgehouden door een vrijwilliger in zijn eigen tijd.

horizontal rule

18:13 • 14-05-2008
 

Herdenkingsdiensten en uitvaartplechtigheden omgekomen brandweermannen Eelde

Uitvaartplechtigheid Raymond Soyer
- Donderdag 13.30 uur zal de herdenkingsbijeenkomst in een hangar op het vliegveld Groningen Airport Eelde, Machlaan 14a te Eelde plaatsvinden;
- Na afloop van deze herdenkingsdienst is de teraardebestelling van Raymond op de begraafplaats “De Duinen”, Vosbergerlaan Eelde plaatsvinden. (aankomst circa 14.45 uur)
- In overleg met de familie zal de regionale zender RTV Drenthe als enige de opnames tijdens de herdenkingsdienst binnen verzorgen.
- RTV Drenthe stelt onder de gebruikelijke voorwaarden beelden beschikbaar aan de overige media.
- RTV Drenthe is bereikbaar op nummer (0592-30 46 47) Manja v/d Weijden)
- De schrijvende pers en fotograferende media is op verzoek van de familie binnen niet welkom. Buiten de hangar wordt voor de fotografen een persvak ingericht. Nadat de kist is binnengedragen zal de media verzocht worden onder begeleiding het luchthaventerrein te verlaten. Rondlopende vertegenwoordigers van de media zijn niet toegestaan. 
- Op de begraafplaats vragen wij u de nodige terughoudendheid met het maken van opnames.

Uitvaartplechtigheid Anne Kregel
-  Vrijdag 11.00 uur, herdenkingsbijeenkomst in de hal van de bloemenveiling Flora Holland in de Bloemenhal aan de Burg. J.G. Legroweg 80 te Eelde;
-  Na afloop van deze herdenkingsdienst zal het afscheid van Anne Kregel op de begraafplaats “De Duinen”, Vosbergerlaan Eelde plaatsvinden (aankomst circa  12.30 uur);
Op verzoek van de familie zal de regionale zender RTV Drenthe als enige de opnames tijdens de herdenkingsdienst binnen verzorgen.
- RTV Drenthe stelt opnamen onder de gebruikelijke voorwaarden beschikbaar aan andere media.
- RTV Drenthe is bereikbaar op nummer (0592-30 46 47) Manja v/d Weijden)
- De schrijvende pers en fotograferende media is op verzoek van de familie Kregel binnen niet welkom.
- Op de begraafplaats vragen wij u de nodige terughoudendheid met het maken van opnames. 
     
Voor meer informatie Fred Lek 06-21 87 19 11 of Gerard Smit 06-52 51 37 26 van het  Landelijke Begrafenis Bijstand Team (BBT) van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR).
Het BBT en de gemeente Tynaarlo vragen wij u begrip te tonen voor de emoties van de collega’s die niet alle media aandacht op prijs stellen. Wij stellen onze collega’s op de hoogte en vragen van hun begrip voor uw eventuele werkzaamheden. U dient voor de goede orde de aanwijzingen van de leden van het BBT op te volgen.
 
Op donderdag 15 mei zal  brandweerman Egbert Ubels na de herdenkingsdienst worden gecremeerd.
De familie Ubels stelt absoluut geen prijs op mediabelangstelling.
Vanuit de brandweer en gemeente Tynaarlo verzoeken wij u om hier gehoor aan te geven
 

horizontal rule

Condoleanceregisters geopend tot vrijdag 14.00 uur

U kunt tot vrijdagmiddag 16 mei 14.00 uur uw medeleven betuigen, via de fysieke condoleanceregisters, met de omgekomen brandweermensen.
Deze registers kunt u tekenen op de volgende locaties:
- Verzorgingstehuis Else van der Laanhuis
- Zorgcentrum De Wieken
- De Mariakerk
- Gemeentehuis in Vries  (ook op donderdag en vrijdag, wanneer de rest van het gemeentehuis is gesloten)
 

horizontal rule

Stille tocht voor omgekomen brandweerlieden

In Eelde vindt dinsdag een stille tocht plaats ter nagedachtenis aan de drie inwoners die vorige week bij een brand om het leven kwamen.
Anne Kregel (48), Egbert Ubels (38) en Raymond Soyer (29) maakten deel uit van de vrijwillige brandweer die op 9 mei bij een brand bij scheepswerf Beuving in De Punt door het vuur zijn overvallen toen zij een brandende loods binnengingen.

De dorpsgemeenschap van Eelde heeft geschokt gereageerd. Bij veel huizen hangen de vlaggen halfstok. In overleg met de familie zal de uitvaart van de mannen met korpseer plaatsvinden.

De tocht is een initiatief van de Stichting Bloemencorso Eelde. De gemeente Tynaarlo heeft de initiatiefnemers ondersteuning toegezegd bij de organisatie. Die start om 19.00u bij het Loughoes in Eelde en eindigt bij de brandweerkazerne. Vooraf worden bloemen aan de deelnemers uitgereikt. De stoet wordt voorgegaan door drie trommelaars van de plaatselijke harmonie “Nieuw Leven”. Er wordt een massale opkomst verwacht. Burgemeester Jan Rijpstra van Tynaarlo zal tijdens de plechtigheid kort het woord voeren. 

horizontal rule

Personeelsuitje

Het jaarlijkse personeelsuitje van de post Vries ging dit jaar naar Giethoorn, door de feestcommissie was een gezellige doedag geregeld. we moesten om 08.30 uur bij de kazerne in Vries zijn waarna we in een luxe touringcar (spelersbus FC Groningen) naar Giethoorn gingen, daar kregen we koffie met gebak en vervolgens gingen we op de solex een toer maken, deze duurde ca. 2 uur. daarna was het tijd om aan te schuiven aan de koffietafel, vervolgens werd er middags gepunterd en gezeild, de dag werd afgesloten met een barbecue. Het enigste wat de feestcommissie niet in de hand had was het weer voor die dag. Maar de weergoden waren ons goedgezind en menig een ging met een rood hoofd terug naar Vries.

horizontal rule

Rondrit met Brandweer op Koninginnedag.

Zoals op voorgaande jaren reed de Brandweer ook dit jaar wee hun rondjes, vele kinderen waarvan de jongste kinderen onder begeleiding van een ouder genoten weer van het rondje.

 

Brandweer betrekt burgers bij brandveiligheid

'Het is de eerste keer dat de brandweerkorpsen samen een landelijk communicatiemiddel inzetten', zegt bestuurslid Paul Pattynama van de NVBR. 'Met de site kunnen mensen snel informatie zoeken over thema's als veilig klussen en rookmelders. Maar de website doet meer. Door de manier van vormgeven en vanuit de inhoud laat de brandweer zien wie ze is: daadkrachtig, deskundig en behulpzaam. Hiermee is weer een stap gezet naar een uniforme uitstraling van alle brandweerkorpsen in Nederland.' Pattynama is namens de brandweer opdrachtgever voor de nieuwe site.

Nu is de landelijke website met algemene informatie gelanceerd. In de komende perioden zullen de verschillende regio's aansluiten op het nieuwe ontwerp, waardoor burgers ook snel informatie kunnen zoeken over de brandweer in de eigen leefomgeving.

Een testpanel van de doelgroep (een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking) heeft enthousiast gereageerd op de website: 'Een mooi ontwerp, waarin duidelijk de nodige informatie wordt gegeven. De site is heel overzichtelijk opgebouwd.' U bent van harte uitgenodigd om ook de site te bezoeken op www.brandweer.nl.

horizontal rule

WAMPEX 11-01-2008 Vledder

De WAMPEX zit er weer op, het team is gestart op vrijdagavond om 20.15 uur en kwam weer binnen op zaterdagochtend om 07.55 uur. Wat de exacte looptijd en wachttijd en straftijd is weten we nog niet, maar er zijn ploegen die er nog langer over hebben gedaan. Dit jaar zat er veel kompaswerk in en veel waterwerk. gelukkig bleef het bij een nat pak. De temperatuur was een beetje te hoog voor deze nachtelijke actie, maar gelukkig bleef het van bovenaf droog.

Op de tafel in de kantine te Vledder werden de eerste puzzels al opgelost, daarna werd er vol goede moed begonnen aan de tocht.

Hier en daar werd er verkeerd gelopen maar lol had het team wel, en dat hier nog lang over wordt nagepraat mag duidelijk zijn.

 

Van de 90 teams die gestart zijn kwamen er 70 over de finish, 4 teams zijn niet gestart, 9 teams hebben de tocht niet uitgelopen en 2 teams zijn gediskaliceerd.

De post Zuidlaren eindigde op de 15e plaats, Eelde heeft de tocht niet uitgelopen en Vries werd 39.  De Winnaar was het team de Bree Bikkels met een totaaltijd van 7:21 uur. kijk voor de totale uitslag op www.wampexvledder.nl

horizontal rule

Nieuwjaarsbijeenkomst

Op zaterdag 5 januari is weer de nieuwjaarsbijeenkomst geweest, op deze dag wordt ook de brandweerman van het jaar bekend gemaakt voor dit jaar is Gosse Boersma.

Dat deze helm ook de brandweerman van de toekomst past zien we hieronder

horizontal rule

Vrijdag 30 november B&W avond

Op vrijdag 30 november kwamen de posten Zuidlaren, Eelde en Vries te samen voor de jaarlijkse feestavond met B&W van de gemeente Tynaarlo. Dit jaar werd de avond gehouden in de History te Vries. Na een welkomstwoord van de postchef van Vries, kwamen de commandant H. de Haas en de burgemeester J. Rijpstra aan het woord.

Ook worden op deze avond de behaalde diploma's, jubilea e.d.  uitgedeeld. Voor de post Vries kregen 4 personen een diploma.

Na het officiële gedeelte van de avond kon men in de 21+ bar genieten van een avondje disco met veel muziek uit de jaren 80.  Ook voor een hapje en een drankje was gezorgd.

(klik met rechtermuisknop op een foto voor vergroting)

horizontal rule

zondag 16 september vissen (saamhorigheid)

De viswedstrijd van de gezamenlijke korpsen Zuidlaren, Eelde en Vries, hebben onder het genot van een drankje en een hapje gevist om de wisselbokaal. Het weer kon niet beter het leek wel zomer. De winnaar was dhr. Hoving uit Zuidlaren met een vis van 60 cm lang. Hij mag dan ook volgend jaar deze dag samen met dhr. Trip van Vries organiseren. Het korps van Eelde liet verstek gaan hadden het waarschijnlijk te druk met hun nieuwe blusvoertuig zie Brandweer Eelde

horizontal rule

BRANDWEERZESKAMP Borger.

Zaterdag 8 september is er in Borger door 7 Brandweerkorpsen op sportieve manier gestreden om de eerste plaats op deze zeskamp. Even leek het dat VRIES deze dag ook moest afzeggen i.v.m. te weinig deelnemers, maar het lukte toch om zes mensen bij elkaar te krijgen. Samen met een kleine aanhang van supporters hebben ze een leuke dag beleefd.

Door diverse opdrachten te volbrengen kon men punten scoren, Zolang VRIES maar geen laatste word vinden ze het best, eerste willen ze zeker niet worden, we gaan voor de lol en het plezier.

VRIES werd dan ook 6e en het korps van PEIZE werd eerste.

horizontal rule

En bij een trouwpartij hoort een cadeau.

De post Vries had al heel wat ideeën op tafel gebracht, op de wekelijkse oefenavond vooraf gaand aan het feest, werd Jan afgebeld en werden de plannen gesmeed. Daar Jan naast zijn werk als Brandweerman een klussenbedrijf was begonnen was mooi meegenomen. Het klussenbedrijf werd omgetoverd in BOUW en SLOOP DE POT , toen Jan niets vermoedend naar zijn feest vertrok was het de beurt om aan de collega's om bij zijn huis het een en ander te verwezenlijken.  Jan kreeg al wel een paar rare telefoontjes over hout en sloophout. Deze waren namelijk als diverse advertenties op marktplaats gezet. Toen Jan avonds na het feest thuis kwam was hem alles duidelijk.

horizontal rule

Brandweerman Jan trouwt

Brandweer Jan wilde stiekum gaan trouwen met zijn duifje, dat dit altijd uitlekt kon hij verwachten. Daarom werd hij ook met toeters en bellen bij huis opgehaald en met de brandweerauto naar het Gemeentehuis gebracht.

horizontal rule

V.v.V. kinderactiviteit Bunne

Zaterdag 16 juni gaf de brandweer VRIES een demonstratie aan de kinderen in Bunne, de kinderen mochten zelf een computerbrandje blussen. Tevens werd er een demonstratie vlam in de pan gegeven met als hoogtepunt de pan te blussen door middel van water.

Met dank aan de firma Safety-company.

horizontal rule

KONINGINNEDAG

Genietend van het mooie weer maakten ca. 360 kinderen, waarvan sommige met hun ouders, een rit met de brandweerauto. Vanaf 11:00 uur tot 13.30 konden de kinderen uit Vries op vertoon van hun kaartje een rit met de brandweerauto maken. zie ook fotoalbum

horizontal rule

 BRANDWEERCOLLEGA 50 JAAR

Na de uitruk konden we gelijk door naar collega Thijs Zondag, die 15 april 50 jaar werd, zoals traditie werden hier de borden geplaatst en de felicitaties en het cadeau gegeven.

horizontal rule

OEFENLOCATIES

Dat een Brandweer moet oefenen is duidelijk, binnen het korps word dan ook rond gekeken binnen de grenzen naar beschikbare oefenterreinen, gebouwen e.d. Een slooppand is natuurlijk het ideaalst maar die zijn schaars. Ook wordt er wel eens geoefend in een bestaand pand b.v. De History, Daniel Ray, Bam e.a. dat dit de mogelijk is is te danken aan de eigenaars. De ervaringen die daar worden opgedaan zijn voor de Brandweer leerzaam maar ook voor de eigenaar. Meestal is de eigenaar verbaast wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Daar we van hoger hand meer moeten oefenen hebben we dus ook meer locaties nodig lijkt het u als eigenaar van een pand/bedrijf ook eens leuk om de brandweer op bezoek te krijgen zonder dat de noodzaak ervan nodig is kunt u contact leggen met de post Vries het liefst via de mail op info@brandweervries.nl dan nemen wij contact met u op.

horizontal rule

WAMPEX te Vledder

Hij is weer gelopen de Wampex van Vledder de post VRIES is gestart om 19.30 uur.

Na 10 uur was men terug in Vledder

Ook dit jaar was de vaste ober "Oobster" van Vries weer van de partij.

VRIES eindigt als nr. 48 met een totaaltijd van 10:06 uur, winnaar is dit jaar Bree Bikkels met een totaaltijd van 6:36 uur. Er zijn 89 ploegen gestart waarvan er 84 zijn binnengekomen . De langste looptijd bedroeg 13:49 uur.

Kijk voor alle informatie op www.wampexvledder.nl

horizontal rule

Nieuwjaarsborrel 6 jan 2007

Zaterdagmiddag werd weer op gepaste manier de Nieuwjaarsborrel genoten.

Dit jaar werd Marcel Kukler tot Brandweerman van het jaar 2007 gekozen.

horizontal rule

Scouting Vries op bezoek

Zaterdagmorgen 9 dec 2006 bracht scouting Vries een bezoek aan de Brandweer Vries, na een korte introductie in de kantine kon men spuiten met lage- en hoge druk. Ook kon er onder begeleiding geknipt worden.

   

Mocht u vereniging of club ook eens een bezoek/demonstratie willen bijwonen, neem dan contact op met Brandweer Vries email info@brandweervries.nl .

horizontal rule

Officiële avond Brw Tynaarlo en B&W

Vrijdagavond 10 november waren de drie korpsen uit de Gemeente Tynaarlo bijeen in de sprookjeshof te Zuidlaren. Op deze avond werden de diploma's en oorkondes uitgedeeld. Ook werden nieuwe Brandweermensen begroet en van weer anderen afscheid genomen. de avond werd opgeluisterd door een cabaretgroep met het moordspel.

Korpsleden ontvangen hun diploma's

horizontal rule

VVD-fractie op bezoek bij post VRIES

Donderdag 9 november was er een delegatie van de VVD op bezoek bij de post VRIES hierbij enkele foto's van dit bezoek

Er werd uitgelegd wat de Brandweer zoal doet,  zo werd er vertelt over opleiding, ademlucht, hulpverlening, brand, gevaren van allerlei aard. Ook kon men ervaren hoe het was om ademlucht te dragen, en werd er een demonstratie knippen/spreiden verzorgt door de post.

horizontal rule

Nationale rookmelderdag: ook in Tynaarlo.

 Bijna alle Nederlanders vinden rookmelders belangrijk. Toch heeft bijna de helft van de huishoudens er geen in huis. Reden voor de Stichting Nationale Brandpreventieweek om een grootscheepse campagne te starten, die begin oktober van start is gegaan en op zaterdag 28 oktober is geëindigd tijdens de Nationale Rookmelderdag. Advertenties, radio- en t.v.spots: misschien heeft u het gehoord of gelezen in de afgelopen maand. Tijdens de collecte van de Brandwondenstichting heeft u een kaartje gekregen waarmee u rookmelders kunt bestellen. Door de notaris te Beverwijk zijn willekeurig vijftig woningen in Nederland getrokken die op 28 oktober bezocht werden door de brandweer en een medewerker van de brandwonden-stichting. Wie een werkende rookmelder had, maakt  kans op de hoofdprijs van 250 staatsloten. Ook zijn er nog 4 andere prijzen te winnen: ieder van 100 staatsloten.

En één van deze adressen was in Tynaarlo!

Tot op het laatste moment werd het adres geheim gehouden en pas bij de brandweerkazerne waar zowaar bijna een heel corps zat te wachten (complimenten hoor!)hoorden  de mannen het adres: iemand aan de Vriezerweg. Samen met Feikje Veen van de Brandwonden Stichting werd dit adres bezocht en …. men had helaas geen werkende rookmelders. Deze bewoners ontvingen als troost een rookmelder maar dingen dus niet mee naar de hoofdprijs en de andere prijzen. Bij de buren hadden we meer succes,  Dhr.B. Vriezema had alles keurig voor elkaar en ontvangt in ieder geval een staatslot maar hoopt uiteraard op de hoofdprijs. Namens de Brandwonden Stichting wil ik de heren van de brandweer hartelijk bedanken voor hun geweldige medewerking. Volgende week is de trekking van deze 50 huishoudens en op 7 november worden de winnaars bekend gemaakt. Wie weet wordt dit bericht vervolgd.

En u weet het nu hè: rookmelders redden levens!

 

horizontal rule

BRANDWEERZESKAMP te GIETEN

Op zaterdag 9 september heeft de post VRIES meegedaan aan de jaarlijkse zeskamp voor brandweerploegen, het weer was goed en de sfeer in de ploeg was uitstekend. Kijk voor een korte fotonimpressie op de site van gieten www.brandweergieten.nl  hierbij ook een paar foto's gemaakt door onze vaste festiviteiten fotograaf (evi)

horizontal rule

"25 JAAR GETROUWD 23 JAAR GESPOTEN"

Deze tekst werd door een delegatie van het korps zaterdag 22 juli aan de weg getimmerd bij een Brandweercollega. Bij deze Engbert en Ria van Harte.

horizontal rule

Post VRIES in nieuwe bluskleding

Donderdag 4 mei heeft de post VRIES nieuwe uitrukkleding gekregen de meerderheid koos voor de overall ten opzichte van de combinatie broek jas. Dit zal voor sommige leden even wennen zijn. De kleding werd geleverd door de firma Polichlo Holland uit Groningen.

De Vriezerpost kreeg de primeur met de foto in de krant, maar ook de webmaster kreeg hierna de foto's toegezonden hieronder dus ook een foto van het bijna voltallige korps in de nieuwe bluskleding.

horizontal rule

Koninginnedag Vries

Tijdens de koninginnedag viering op de Brink in Vries werden de kinderen rondgereden met de brandweerauto's dat dit dit jaar ook weer een succes was bleek wel uit de deelname. menig kind (280 totaal) met of zonder pappa en mamma maakte een rondje door het dorp bij terugkomst werden de wachtende kinderen met toeters en bellen begroet.

 

horizontal rule

Brandweer demonstratie Jeugd Donderen

De Brandweer van post Vries gaf zaterdagmiddag 22 april een demonstratie aan de jeugd van Donderen. Er werd een computerbrand (met dank aan safetycompany) gedemonstreerd en er werd geknipt met het redgereedschap tevens werden de 21 deelnemers met hun begeleiders rondgereden in de brandweerauto. De jeugd van Donderen hadden het best naar hun zin.

horizontal rule

Postcommandant wisseling 01-02-2006

Dhr. L.Staal heeft vanmorgen door het overhandigen van zijn Brandweerpieper aan dhr. A. Arends, het commando van de post Vries overgedragen. De oudcommandant werd door de ploeg opgewacht bij het Gemeentehuis, en na een voortreffelijk ontbijt werd het commando overgedragen.

horizontal rule

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaar 2007

(31-12) buitenbrand     (27-11) Auto-sloot A28

  (02-11) Autobrand foto's KARNAK   (09-10) Busbrand

  (06-10) Auto-boom   (28-08) Auto-Auto

(29-07) Autobrand  (03-07) Autobrand

(22-06) Auto ongeval      (05-06) Auto A28

(26-05) Auto Boom Tynaarlo  (19-05) Kat in Boom Foto P. Rillema

  (08-05) Auto ongeval  (30-04) Koninginnedag

  (21-04) Gaslekkage Vries  (15-04) Keukenbrand Tynaarlo met dank aan Karnak

  (15-04) Brand Donderen met dank aan Karnak  (12-04) Pleinreinigen

(07-03) gaslucht Vriezerweg  (01-03) Auto Auto Bunne

(26-02) Auto ongeval Ubbena  (26-02) Wegdekreiniging

(16-02) Auto-sloot Donderen  (14-02) Wegdekreiniging foto's 112Drenthe

(11-02) Kortbree Tynaarlo  (27-01) Lottinge Vries

(23-01) Vijverstee foto's  P.Rillema  (21-01) binnenbrand

(18-01) stormschade

 
126 31-12-07 20.35   Buitenbrand Gemeentewerf Tynaarlo OJP
125 31-12-07 19.15   Buitenbrand Berkenlaan/Wedberg Tynaarlo OJP
124 31-12-07 17.00   Buitenbrand Fledders Vries (zie fotoalbum) A/B
123 31-12-07 10.55   Automaat Eikenhof Vries oorzaak verbrand vet A/B
122 26-12-07 11.00   Automaat De Brink Holtveen loos storing A/B
121 24-12-07 14.15   Automaat De Brink Diggelhoes loos koken A/B
120 24-12-07 12.05   Assistentie Norg Hekakkerstr binnenbrand A/B
119 19-12-07 12.45   Automaat Eikenhof oorzaak storing A/B
118 18-12-07 23.22   Automaat Jeugdzorg Vries loos storing A
117 13-12-07 12.40   Automaat Gemeentehuis Vries loos koken A/B
116 12-12-07 18.25   Wegdekreiniging Groningerstraat De Punt B
115 29-11-07 07.45   Auto-auto  A28 R 186.2 Vries A/B
114 28-11-07 06.15   Automaat Eikenhof oorzaak storing handmelder B
113 28-11-07 05.15   Automaat Eikenhof oorzaak storing handmelder B
112 27-11-07 08.50   Auto-sloot A28 L 184.0 Vries (zie fotoalbum) A/B
111 27-11-07 00.40   Automaat Jeugdzorg Vries loos storing B
110 20-11-07 18.50   Buitenbrand Yde A/B
109 17-11-07 22.30   Auto-auto Vriezerweg N386 ter hoogte History A/B
108 17-11-07 09.00   Middelhulpverlening B.J.G. Legroweg Eelde A/B
107 14-11-07 10.00   Automaat Jeugdzorg Vries loos storing A/B
106 13-11-07 18.10   Dier te water Groningerstraat De Punt B
105 04-11-07 21.00   Automaat De Brink loos oorzaak onbekend A
104 04-11-07 20.30   Automaat De Brink loos alarm wasdrogen A
103 02-11-07 18.40   Autobrand A28 L 179.3 Assen (zie fotoalbum) A/B
102 01-11-07 21.35   Wegdekreiniging Bunnerveenseweg Bunne A
101 29-10-07 22.30   Automaat Jeugdzorg Vries loos storing B
100 26-10-07 23.30   Automaat Lentis Geb E Akkerhoven Zuidlaren A/B
99 23-10-07 16.05   Auto op de kop A28 R 187.0 Vries A/B
98 23-10-07 11.00   Auto-auto A28 L 185.4 Vries A/B
97 15-10-07 03.00   Automaat De Brink Rietwal B
96 09-10-07 14.20   Auto-Auto A28 R 189.9 De Punt A/B
95 09-10-07 11.45   Busbrand A28 R 190.5 De Punt (zie fotoalbum) A/B
94 07-10-07 19.00   Mogelijke binnenbrand autobedrijf Hazenberg Vries A/B
93 06-10-07 10.15   Automaat De Brink Diggelhuis loos vuurwerk A
92 06-10-07 08.05   Auto boom Norgerweg Yde (zie fotoalbum) A/B
91 06-10-07 15.05   Automaat De Brink Rietwal loos storing A/B
90 22-09-07 21.15   Automaat De Brink Legakker loos A
89 18-09-07 06.15   Auto-Auto A28 L 174.1 Assen A/B
88 17-09-07 16.40   Automaat Thomashuis Tynaarlo loos storing A/B
87 10-09-07 09.40   HV met gevaar A28 L Assen (zie ook 112drenthe.com) A/B
86 07-09-07 22.15   Automaat De Brink Legakker loos storing A
85 04-09-07 14.40   Automaat Nieuw Laarh Zuidlaren loos werkzaamheden A/B
84 01-09-07 12.00   Automaat Eikenhof oorzaak spek bakken A/B
83 30-08-07 21.30   Automaat Kornoeljehof  loos storing A/B
82 28-08-07 08.00   Auto - Auto  A28 R 188.4 de Punt (zie fotoalbum) A/B
81 14-08-07 08.30   Automaat Pare BV Tynaarlo werkzaamheden A/B
80 12-08-07 01.50   Automaat De Brink De boerderij Storing lift A/B
79 09-08-07 00.50   Automaat De Brink Veenweg loos A/B
78 06-08-07 09.10   Automaat De Brink Holtveen loos werkzaamheden A/B
77 30-07-07 16.20   Autobrand A28 R 189,2 de Punt (zie fotoalbum) A/B
76 29-07-07 17.25   Automaat De Brink Rietwal loos oorzaak koken A/B
75 07-07-07 08.00   Automaat Eikenhof Vries Spek bakken A/B
74 06-07-07 02.45   Automaat Woonborg hoofdgebouw Vries B
73 03-07-07 11.50   Autobrand Stichting De Brink Vries (zie fotoalbum) A/B
72 01-07-07 11.25   Paard te water Kanaaldijk De Punt A/B
71 30-06-07 21.00   Bermbrand Esakkers Vries A
70 29-06-07 09.45   Autobrand A28 L 180,0 Assen A/B
69 22-06-07 23.55   Auto ongeval Asserstraat Ubbena (zie fotoalbum) A/B
68 19-06-07 13.35   Automaat De Brink Holtveen loos storing A/B
67 18-06-07 09.45   Automaat De Brink Legakker loos storing A/B
66 10-06-07 08.15   Containerbrand Brinkstraat Vries A/B
65 07-06-07 08.00   Buitenbrand Zwijnmaden Tynaarlo A/B
64 05-06-07 14.40   Auto sloot A28 R 180.8 Assen (zie fotoalbum) A/B
63 02-06-07 21.05   Automaat Dennenoord Zuidlaren loos oorzaak haarlak A/B
62 02-06-07 13.55   Automaat Dennenoord Zuidlaren prullebak zelf geblust A/B
61 26-05-07 16.30   Auto boom Osbroeksweg tynaarlo (zie fotoalbum) A/B
60 24-05-07 16.00   Automaat De Brink De Kiep loos stoom A/B
59 24-05-07 14.05   Automaat Dennenoord Zuidlaren loos roken A/B
58 24-05-07 13.40   Middelbrand Camping Tienelsheem Zuidlaren A/B
57 19-05-07 14.35   Kat in boom Eisenbroeken Tynaarlo (zie fotoalbum) A/B
56 11-05-07 16.05   Wegdekreiniging na ongeval Asserstraat A/B
55 11-05-07 06.45   Auto op de kop Peizerweg Bunne A/B
54 09-05-07 21.55   Automaat De Brink Veenweg storing A
53 08-05-07 18.20   Auto op zijn kant Peesterweg Zeijen (zie fotoalbum) A/B
52 08-05-07 05.50   Ree te water Watermolendijk Tynaarlo A/B
51 07-05-07 19.10   Dier te water Zeyerveen A28 Noord Assen A/B
50 07-05-07 17.05   Automaat Eikenhof Vries oorzaak koken A/B
49 28-04-07 08.25   Automaat Dennenoord Zuidlaren loos storing A/B
48 26-04-07 14.50   Autobrand N386 Vries A/B
47 26-04-07 10.55   Automaat Kornoeljehof Vries loos koken A/B
46 22-04-07 15.20   Nacontrole Heidebrand Zeegse A/B
45 21-04-07 13.50   Gaslucht/lekkage Grote Kampen Vries (zie fotoalbum) A/B
44 17-04-07 22.45   Auto-sloot Peizerweg Bunne (zie inzetverslag) A/B
43 15-04-07 18.00   Keukenbrand populierenstraat Tynaarlo (zie fotoalbum) .......
42 15-04-07 13.00   Middelbrand binnen Noordeinde Donderen (zie fotoalbum) A/B
41 14-04-07 10.30   Automaat Radarstation Moespot Yde B
40 12-04-07 18.20   Wegdekreiniging Kornoeljeplein Vries (zie fotoalbum) B
39 05-04-07 09.45   Automaat De Brink De Kiep loos koken A/B
38 04-04-07 09.50   Auto op de kop A28 R189.0 De Punt A/B
37 31-03-07 17.20   Kat in boom De Waard Donderen A/B
36 31-03-07 07.10   Buitenbrand (afvalbrand) Smeerveenweg Tynaarlo A/B
35 26-03-07 09.45   Kat in boom Tynaarlosestraat Vries A/B
34 18-03-07 03.50   Automaat Flora Holland Eelde loos werkzaamheden A/B
33 14-03-07 19.40   Automaat Eekhoorn Zuidlaren (zie inzetverslag) Wgp
32 12-03-07 07.40   Autobrand A28 L174.5 A/B
31 11-03-07 10.55   Wegdekreiniging N386 Rotonde Vries A/B
30 11-03-07 09.00   Automaat Jeugdzorg Vries A/B
29 07-03-07 10.10   Gaslucht/lekkage Vriezerweg 8 Tynaarlo (zie fotoalbum) A/B
28 01-03-07 10.40   Auto Auto Vaartweg Bunne (zie fotoalbum) A/B
27 26-02-07 17.15   Auto Auto Asserstraat Ubbena (zie fotoalbum) A/B
26 26-02-07 11.35   Wedekreiniging Taarloseweg (zie fotoalbum) A/B
25 17-02-07 15.30   Strobrand Zwartedijk Vries A/B
24 16-02-07 19.00   Auto te water Norgerweg Donderen (zie fotoalbum) A/B
23 14-02-07 15.00   Wegdekreinigen Hoofdstraat Zeijen zie ook www.112drenthe.com A/B
22 11-02-07 14.00   Schoorsteenbrand Kortbree Tynaarlo (zie fotoalbum) A/B
21 10-02-07 21.25   Automaat Eikenhof Vries oorzaak storing A
20 10-02-07 10.05   Automaat De Brink Holtveen loos onbekend A/B
19 07-02-07 09.05   Auto op de kop A28 R182.8 direct ingetrokken persoon eruit A/B
18 27-01-07 19.35   Binnenbrand Lottinge Vries A/B
17 26-01-07 07.55   Automaat De Brink Rietwal loos onbekend A/B
16 23-01-07 21.30   Schoolbrand OBS de Vijverstee Vries (zie fotoalbum) A/B
15 22-01-07 18.55   Autobrand A28 R180.3 zie ook www.112drenthe.com A/B
14 21-01-07 07.45   Binnenbrand Veltenburgerdijk Vries (zie fotoalbum) A/B
13 20-01-07 05.15   Automaat De Brink Diggelhoes defect melder B
12 20-01-07 05.05   Automaat De Brink Diggelhoes storing B
11 19-01-07 16.55   Tak over de weg Donderenseweg Bunne A/B
10 18-01-07 22.45   Boom op auto en woning Verl. Kerkweg Vries (zie fotoalbum) B
9 18-01-07 22.15   Automaat De Brink Rietwal loos B
8 18-01-07 21.45   Boom over de weg Osbroekseweg Tynaarlo B
7 18-01-07 20.45   Boom bedreigt woning Goldakkers Zeegse B
6 18-01-07 17.30   Boom over weg Schipborgerweg Zeegse A/B
5 18-01-07 16.50   Automaat Ribhouse Texas Zeegse A/B
4 18-01-07 16.00   Stormschade dak Lottinge Vries (zie fotoalbum) A/B
3 11-01-07 11.05   Automaat Pare B.V. Tynaarlo Loos werkzaamheden A/B
2 05-01-07 11.25   Schoorsteenbrand Esstraat Zeijen A/B
1 01-01-07 11.00   Automaat Duinstraat Yde Loos onbekend A/B
----- ------------- ---------   ---------------------------------------------------------------------------- ------

 

JAAR 2006

  (30-12) boom over weg (29-12) coniferenbrand foto's snelle Peter

(28-09) Afvalbrand (04-09) wasmachine brand Vries

(29-08) auto ongeval Zdl. (22-08) wegdekreiniging

(21-08) wateroverlast   (11-08) nacontrole schuur

(13-06) Vrachtauto Auto Auto (23-05) Wegdekreiniging

(21-05) foto's Peter Rillema   (10-05) bosjes

(28-04) foto's Peter Rillema   (28-04) foto's Erik Smit

(12-04) keukenbrand

(11-04) schuurbrand

(26-03) Auto-Boom

(28-01) Binnenbrand   (21-01) Schaftkeet

(15-01) Container (04-01) autobrand

(01-01) Container

 
154 31-12-06 21.50 Schoorsteenbrand Solstede Vries A/B
153 31-12-06 09.00 Boom over de weg industrieterrein A/B
152 30-12-06 15.25 HV zonder gevaar Golden Tulip Zeegse A/B
151 29-12-06 19.05 Coniferenbrand Voorste Kampen Vries A
150 27-12-06 21.10 Automaat Jeugdzorg Vries oorzaak deodorant B
149 24-12-06 22.50 Afvalbrand Nieuwe Rijksweg Vries B
148 24-12-06 18.20 Gevaarlijke stoffen melding kornoeljehof B
147 23-12-06 06.35 Automaat Jeugdzorg Vries oorzaak storing B
146 22-12-06 20.50 Automaat Jeugdzorg Vries oorzaak stoom B
145 19-12-06 15.45 Automaat verslavingszorg Eelde ingetrokken A/B
144 15-12-06 21.10 Automaat Stichting de Brink De Boederij kookplaat A
143 12-12-06 09.00 Automaat Stichting de Brink Holtveen oorzaak storing A/B
142 09-12-06 16.15 Automaat Stichting de Brink Legakker oorzaak bakken A/B
141 07-12-06 15.55 Ass Assen binnenbrand Romestraat Assen A/B
140 06-12-06 10.30 Automaat Stichting de Brink Holtveen loos storing A/B
139 05-12-06 02.05 Boom over weg Groningerstraat De Punt A
138 28-11-06 08.20 Automaat Eikenhof Vries verbrande rollade A/B
137 24-11-06 16.30 Autobrand A28 de Punt A/B
136 16-11-06 23.10 Automaat Jeugdzorg Vries storing A
135 15-11-06 21.40 Boom over weg Hooidijk Zeijen B
134 11-11-06 10.15 Auto-Auto Groningerstraat De Punt A/B
133 08-11-06 08.00 Automaat Stichting de Brink Holtveen A/B
132 04-11-06 10.25 Automaat Eikenhof Vries storing handmelder A/B
131 04-11-06 08.55 Automaat Eikenhof Vries storing handmelder A/B
130 01-11-06 12.30 Boom over de weg M. Croneweg Oudemolen A/B
129 01-11-06 08.30 Boom over de weg Hageneind Tynaarlo B
128 01-11-06 07.00 Boom over de weg Hooidijk Zeijen B
127 01-11-06 06.05 Boom over de weg Groningerstraat De Punt B
126 01-11-06 03.00 Boom over de weg Hooidijk Vries B
125 01-11-06 02.00 Boom over de weg Norgerweg Donderen B
124 01-11-06 01.35 Automaat Kornoeljehof Vries B
123 31-10-06 13.35 Automaat Jeugdzorg Vries storing A/B
122 28-10-06 22.05 Automaat Huize Lariks Zuidlaren loos A/B
121 27-10-06 23.30 Automaat Jeugdzorg Vries storing B
120 26-10-06 03.40 Automaat Jeugdzorg Vries storing A
119 17-10-06 17.45 Automaat Jeugdzorg Vries A/B
118 17-10-06 17.40 Automaat Huize Lariks Zuidlaren loos koken A/B
117 16-10-06 22.30 Automaat Kornoeljehof Vries B
116 14-10-06 00.20 Automaat Stichting de Brink Holtveen B
115 06-10-06 20.55 Autobrand dorpsstraat Tynaarlo A
114 06-10-06 11.15 Wegdekreiniging Vriezerweg Tynaarlo A/B
113 29-09-06 13.10 HV Zuidlaarderweg/stationsstraat Tynaarlo A/B
112 28-09-06 17.15 Afvalbrand Kweeklustweg Tynaarlo A/B
111 27-09-06 18.15 Automaat Stichting de Brink Veenweg storing A
110 22-09-06 18.45 Bermbrand Scheperijen Bunne A
109 17-09-06 12.05 Automaat Kornoeljehof loos oorzaak stoom B
108 11-09-06 16.30 Poes in boom te Donderen (bevelvoerderscode) ..
107 09-09-06 11.40 Automaat Stichting de Brink Legakker oorzaak koken A/B
106 06-09-06 04.30 Boom over de weg Zeegsersteeg Zeegse B
105 04-09-06 09.15 Wasmachine Koekoekstraat Vries A/B
104 03-09-06 09.20 Automaat Stichting de Brink Rietwal oorzaak storing B
103 31-08-06 14.30 Automaat Stichting de Brink Veenweg storing A/B
102 30-08-06 23.25 Automaat Kornoeljehof loos oorzaak koken A/B
101 30-08-06 12.15 Automaat Kornoeljehof loos oorzaak stoom A/B
100 29-08-06 17.45 Auto ongeval Stationsstraat Zuidlaren A/B
99 28-08-06 18.40 Auto-sloot Roswold Zeijen (tijdens aanrijden ingetrokken) A/B
98 26-08-06 13.15 Assistentie Eelde Autobrand A/B
97 25-08-06 22.10 Automaat Molenstraat Vries loos A/B
96 23-08-06 04.35 Boom over weg Oosterstraat Donderen A/B
95 22-08-06 12.40 Wegdekreinigen A28 bij de Punt A/B
94 21-08-06 07.55 Wateroverlast Middenstraat Zeijen A/B
93 21-08-06 04.15 Wateroverlast Groningerstraat Vries A/B
92 21-08-06 03.45 Wateroverlast parallelweg Tynaarlo A/B
91 18-08-06 17.10 Automaat De Bloemert Zuidlaren oorzaak koken A/B
90 17-08-06 20.25 Automaat Dennenoord Zuidlaren oorzaak roken A/B
89 17-08-06 19.20 Automaat Dennenoord Zuidlaren oorzaak roken A/B
88 17-08-06 13.45 Automaat Dennenoord Zuidlaren oorzaak douchen A/B
87 16-08-06 22.18 Automaat Dennenoord Zuidlaren oorzaak stoom A/B
86 16-08-06 19.00 Nablussen Asserstraat Ubbena A/B
85 16-08-06 18.55 Automaat Dennenoord Zuidlaren oorzaak koken A/B
84 16-08-06 16.40 Buitenbrand Zuiderstraat Zeijen Korenveld A/B
83 15-08-06 22.15 Automaat Stichting de Brink Rietwal storing A/B
82 15-08-06 04.45 Automaat Stichting de Brink Rietwal oorzaak storing A/B
81 14-08-06 14.45 Huize Lariks Zuidlaren loos alarm A/B
80 13-08-06 22.20 Persoon/Trein Jagerstraat Taarlo A/B
79 13-08-06 11.55 Automaat Dennenoord loos asbak A/B
78 12-08-06 19.25 Wateroverlast Magrietstraat Zeijen A/B
77 12-08-06 03.30 Aanhangwagenbrand Vriezerhoek carpoolplaats A/B
76 12-08-06 00.15 Automaat Tienelswolde Zuidlaren storing A/B
75 11-08-06 20.35 Automaat Dennenoord loos douchen A/B
74 11-08-06 12.30 Nacontrole schuurbrand Asserstraat A/B
73 10-08-06 03.45 Schuurbrand Asserstraat Ubbena A/B
72 08-08-06 23.05 Automaat Dennenoord loos asbak A/B
71 06-08-06 00.00 Automaat Dennenoord loos oorzaak storing A/B
70 05-08-06 08.00 Automaat GGZ Zuidlaren oorzaak storing A/B
69 05-08-06 01.45 Automaat GGZ Zuidlaren door personeel zelf geblust A/B
68 04-08-06 10.45 Automaat GGZ Zuidlaren oorzaak stoom A/B
67 04-08-06 04.15 Automaat Dennenoord Zuidlaren oorzaak roken A/B
66 02-08-06 16.45 Automaat Stichting de Brink De Spinde (ingetrokken) A/B
65 02-08-06 10.00 Automaat Stichting de Brink Boerderij werkzaamheden A/B
64 02-08-06 04.45 Automaat Stichting de Brink Boerderij oorzaak storing A/B
63 01-08-06 16.50 Automaat Stichting de Brink Rietwal oorzaak storing A/B
62 31-07-06 20.50 Automaat De Berkenhof Zuidlaren (ingetrokken) A/B
61 31-07-06 14.25 Binnenbrand sauna "De Bron" Tynaarlo A/B
60 31-07-06 06.00 Automaat Holtjerweg Eelde (ingetrokken) A/B
59 29-07-06 16.15 Hulpverlening vijver Solstede Vries zuurstofgebrek A/B
58 27-07-06 23.05 Assistentie Eelde schuurbrand (ingetrokken) A/B
57 25-07-06 12.40 Buitenbrand N386 Vries bleek waterpomp A/B
56 24-07-06 18.30 Automaat Stichting de Brink Kubbing oorzaak storing B
55 23-07-06 23.00 Automaat Stichting de Brink Rietwal oorzaak storing B
54 22-07-06 21.50 Automaat Stichting de Brink Kubbing oorzaak storing B
53 21-07-06 22.50 Buitenbrand Vriezerhoek Ubbena B
52 19-07-06 14.20 Assistentie Norg natuurbrand Zuidvelde A/B
51 16-07-06 23.00 Spoorbiels in Brand overgang Eisenbroeken A
50 13-07-06 16.10 Natuurbrand Oosterwaterweg A/B
49 11-07-06 01.05 Automaat Jeugdzorg Drenthe loos B
48 02-07-06 15.00 Bermbrand Yde (evenemententerrein) A/B
47 30-06-06 12.05 Automaat Stichting de Brink werkzaamheden A/B
46 28-06-06 13.20 Automaat Stichting de Brink werkzaamheden A/B
45 26-06-06 08.40 Auto Boom L.H. Homanweg Oudemolen A/B
44 14-06-06 07.05 Automaat Stichting de Brink werkzaamheden A/B
43 14-06-06 05.40 Automaat Jeugdzorg Drenthe bij aankomst storing B
42 13-06-06 06.20 Vrachtauto Auto Auto A/B
41 11-06-06 07.00 Automaat Stichting de Brink B
40 29-05-06 14.05 Auto ongeval A28 L-baan 180.0 A/B
39 23-05-06 08.15 Wegdekreiniging Norgerweg Donderen A/B
38 21-05-06 21.45 Auto ongeval rotonde Bunne A/B
37 15-05-06 15.30 Wegdekreiniging N386 Vriezerbrug tot oprit A28 A/B
36 13-05-06 19.20 Natuurbrand Braamweg/Akkerweg Zeegse A
35 12-05-06 22.50 Vrachtauto brand A28 A
34 10-05-06 19.10 Bosjes in brand Taarloseweg Vries B
33 09-05-06 21.40 Wegdekreiniging Groningerstraat De Punt B
32 08-05-06 17.35 Containerbrand Markestr. Vries tijdens aanrijden ingetrokken. A/B
31 07-05-06 20.10 Kleine buitenbrand Hooidijk Vries B
30 07-05-06 13.15 Boom over de weg,  Brink Vries A/B
29 01-05-06 09.20 Schoorsteenbrand Assistentie Norg (tijdens aanrijden ingetrokken). A/B
28 29-04-06 18.50 Bermbrand Koffiedik Vries A
27 28-04-06 20.30 Autobrand Sperwerstraat Vries A
26 28-04-06 07.25 Vrachtautobrand A28 (nainspectie) A/B
25 18-04-06 13.10 Autobrand A28 bij aankomst loos stoom A/B
24 14-04-06 08.45 Automaat Jeugdzorg Drenthe Loos direct ingetrokken A/B
23 12-04-06 17.15 Autobrand A28 bij aankomst geen rook maar stoom A/B
22 12-04-06 01.35 Keukenbrand Norgerweg Yde A/B
21 11-04-06 10.55 Schuurbrand Hooidijk bleek hut A/B
20 26-03-06 10.45 Auto-Boom Donderseweg in Norg  A/B
19 25-03-06 11.45 Automaat Eikenhof oorzaak koken B
18 22-02-06 20.20 Automaat Kornoeljehof loos oorzaak roken A
17 11-02-06 17.00 Automaat Brink Stichting Oorzaak verkeerde pan B
16 31-01-06 19.05 Schoorsteenbrand Eelderweg Bunne A/B
15 30-01-06 22.35 Automaat Golden Tulip Zeegse direct ingetrokken loos B
14 28-01-06 18.10 Binnenbrand Hunnebedstr. Tynaarlo A/B
13 28-01-06 07.20 Autobrand Groningerstr. ingetrokken zelf geblust B
12 25-01-06 09.50 Auto-Boom L.H. weg Oudemolen tijdens aanrijden ingetrokken A/B
11 21-01-06 21.50 Containerbrand P.B. Hoeve Zuidlaren A
10 21-01-06 00.15 Schaftkeet in brand Bunne A
9 15-01-06 09.40 Containerbrand OBS de Vijverstee Vries B
8 14-01-06 14.20 Auto ongeval A28 Tynaarlo richting Assen A/B
7 11-01-06 15.50 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak werkzaamheden A/B
6 04-01-06 20.35 Autobrand Watermolendijk (Vriezerbrug) B
5 03-01-06 07.30 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak storing A/B
4 01-01-06 21.05 Containerbrand Gelmarusstraat Yde B
3 01-01-06 13.05 Nacontrole Containerbrand Gemeentewerf B
2 01-01-06 02.00 Schuurbrand Oosterkampen Vries oudj
1 01-01-06 01.00 Containerbrand Gemeentewerf Tynaarlo oudj

horizontal rule

Foto's 2005

(31-12) Container

(27-12) Auto ongeval

(14-11) Auto ongeval foto's P. Rillema

(21-09) Auto auto

(05-09) Autobrand foto's M. Maas

(13-08) Schuurbrand

(05-08) Binnenbrand Westeres

(05-08) Assistentie Assen

(03-08) Assistentie Zdl

(20-06) Wegdekreiniging foto's M. Maas

(08-06) Autobrand A28

  (03-06) Blikseminslag Yde

(16-05) Schoorsteenbrand foto's M. Maas

(24-03) Auto boom wegdekreiniging

(19-01) A28 foto's P.Rillema

  (13-01) A28

 

 

 

WAMPEX Vledder 13 januari

De post VRIES heeft de WAMPEX van dit jaar weer volbracht, een tocht indien men goed loopt van circa 30 km met diverse controleposten waar opdrachten moesten worden uitgevoerd. De ploeg is om 21.30 uur gestart en kwam 10 uur en 2 min later weer binnen eigen waarneming officiële looptijd 10.05 uur wat een 76e plaats opleverde, waar onze vaste ober (zie foto) de ploeg voorzag van een drankje. Voor deelname lijst uitslag en informatie en foto's van deze 17e WAMPEX kijk op www.wampexvledder.nl

Nieuwjaarsreceptie 7 januari

Op 7 januari werd in de post de nieuwjaarreceptie gehouden, de plv postcommandant sprak de aanwezigen toe met een terugblik op 2005 en een vooruitblik op 2006. Belangrijke punten voor 2006 zijn de nieuwe kazerne en het vervangen van het vtg (32-31). Verder werd de GZ-bokaal uitgedeeld en werd de brandweerman van het jaar gekozen. Ook kreeg een ieder het jaarverslag met daarbij een Cd-rom met alle gemaakte foto's/filmpjes van 2005.

Koos Menniga Brandweerman van het jaar

Sinterklaas bij de post VRIES

Sinterklaas en wel 4 zwarte pieten bezochten zaterdag 26 november de post VRIES, hieronder een tweetal foto's van het bezoek.

Laatste oefening met de Bedrijfsbrandweer Oudemolen

Op donderdagavond 3 november heeft de post VRIES een laatste oefening met de bedrijfsbrandweer gehouden, na 30 jaar 2x per jaar gezamenlijk te oefenen kwam hier op 3 november een eind aan. De bedrijfsbrandweer Oudemolen houdt per 1 december op te bestaan, een reorganisatie van grote omvang waardoor het matlogpel Oudemolen (35 pers) wordt opgeheven doet ook het bestaan van de bedrijfsbrandweer de nek om. De post VRIES heeft altijd met plezier geoefend met Oudemolen en liet dit gisteravond dan ook merken door een ludieke oefening neer te zetten.

Bij het plaatsen van dit bericht is er nog geen duidelijkheid wat er met het complex gaat gebeuren, alle mensen die er werkten hebben een nieuwe baan gekregen binnen de regio (Havelte, Assen en Coevorden).

Dag van de Rookmelder

Op zaterdag 15 oktober zullen er binnen Drenthe een 180 brandweermensen actief zijn om de bewoners van Drenthe te benaderen over het nut van de rookmelder. Ook de post VRIES zal deze zaterdag langs de deuren gaan, binnen het verzorgingsgebied zullen enkele straten worden bezocht. Vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur kan er bij u aangebeld worden. zie voor meer informatie de volgende websites: www.brandtest.nl  ,  www.brandpreventie.nl en www.veiligheid.nl De post VRIES heeft enkele straten binnen het verzorgingsgebied bezocht en komt tot de volgende conclusie, een groot aantal bewoners is in het bezit van rookmelders, een aantal bewoners heeft ze wel maar zitten nog in de verpakking, een ander aantal praat over aanschaf maar het komt er maar niet van. Door inzet van de post VRIES en het overhandigen van een plastic zak met informatie hopen we de twijfelaars over de streep te trekken. (hieronder een foto van het team van deze dag)

foto Gea. Koops

Brandweer (zeskamp) geslaagd

Ondanks een paar regenbuien in de morgen kan de post VRIES terug zien op een geslaagde dag. In en rondom het zwembad "De Leemdobben" gingen een 7 brandweerkorpsen een sportieve strijd aan. Hieronder enkele foto's van deze dag.

Grasmaairace 26 juni Vries

Ook hier was de Brandweer post VRIES aanwezig in de vorm van preventie en in de vorm van een drietal deelnemers. De combinatie van ons lid Bert Rozema met zijn in de kleuren van de Brandweer gespoten grasmaaier viel direct op. Jammer dat Bert in de eerste manche uitviel met een defecte aandrijf riem. De andere twee deelnemers waren Edwin van Dijk en Bert Hardenberg.

Brandweerwedstrijden 25 juni Valkenswaard

Korps VRIES negende op 112 wedstrijden te Valkenswaard . Groep Vlijmen nr 1, Bladel nr 2 en Middelharnis  nr 3 deze drie gaan door naar de Landelijke finale.

Inzet in het kort een kleine brand veroorzaakt door een monteur en een hulpverlening met een slachtoffer onder een auto. de monteur kreeg bij de redding een hartaanval die middels reanimatie moest worden behandeld, de kleine brand bij de silo kon door een HD-straal worden geblust, en het slachtoffer onder de auto moest worden bevrijd.

Brandweerwedstrijden 11 juni Zwinderen

1e plaats post VRIES met 1560 punten, 2e plaats Dronten met 1534 punten en 3e Zuidlaren met 1496 punten. de nummers 1 en 2 gaan door naar de 2e ronde in Valkenswaard op 25 juni a.s.

Zesde plaats HD-wedstrijd

Meer dan een zesde plaats zat er voor de post VRIES tijdens de HD wedstrijden op 21 mei in Eemsmond niet in. Bierum werd eerste.

Rondrit met de Brandweerauto's

Een kleine 175 kinderen genoten van de rondrit in het dorp tijdens de Koninginnedag.

Post VRIES tweede bij 112 wedstrijden te Assen

De post Smilde werd eerste in Assen tweede de post VRIES en derde de post Zuidlaren deze drie gaan door naar de volgende ronde in Zwinderen op 11 juni. Hieronder een foto van het incident in Assen.

Post Vries oefent met de wedstrijdploeg in Groningen.

De post VRIES oefent bij de Informatie Beheer Groep in Groningen (de technische ruimte op de 14e verdieping stond in brand en een liftmonteur was zoek) hieronder een tweetal foto's.

Post Vries op bezoek in Wijster.

De post Vries is in twee groepen op bezoek geweest bij de BON in Wijster, het bezoek betrof de FLASH-OVER container. Beschermende kleding en met name goede laarzen zijn dan geen overbodige luxe. twee personen liepen lichte brandwonden op de voeten op tijdens de inzet, hierbij bleek dat de oude laarzen de oorzaak was. hieronder een paar foto's van het bezoek.

18 maart bezoek magazijnencomplex Oudemolen.

Om het korps van VRIES een indruk te geven hoe er in de dagsituatie gewerkt wordt op het complex, waren de mannen uitgenodigd om op 18 maart een kijkje te nemen in de vele werkplaatsen en loodsen. De middag werd zeer geslaagd afgesloten met een ritje op de leopard 2 berging (BUFFEL).

 

 

Hier de uitrukken van het jaar 2005

Nr Datum Tijd Omschrijving.
100 31-12-05 22.30 Ondergrondse kledingcontainer (Golff) Vries (zie fotoalbum)
99 31-12-05 21.50 Buitenbrand Tienkampen Vries
98 31-12-05 20.15 Containerbrand Oude Asserstraat (Golff) Vries
97 31-12-05 19.10 Buitenbrand Fledders/Lottinge
96 31-12-05 17.10 Containerbrand Populierenstraat Tynaarlo
95 27-12-05 13.20 Auto vrachtauto Asserstraat Ubbena (zie fotoalbum)
94 19-12-05 12.00 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak storing
93 12-12-05 12.00 Ass. Zuidlaren tijdens aanrijden ingetrokken
92 29-11-05 07.40 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak werkzaamheden
91 28-11-05 10.00 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak storing
90 25-11-05 06.15 A28 Auto-sloot na zoektocht niets aangetroffen
89 22-11-05 07.25 Automaat Oosterbroek 5 Eelde loos oorzaak storing
88 18-11-05 04.40 Automaat Woonborg oorzaak storing handmelder
87 15-11-05 15.00 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak koken
86 14-11-05 15.55 Auto ongeval Molenstraat - N386 (zie fotoalbum)
85 14-11-05 06.40 Automaat Oosterbroek 5 Eelde loos oorzaak roken
84 12-11-05 20.40 Schoorsteenbrand Hoofdweg Oudemolen zie ook www.112drenthe.com
83 11-11-05 16.50 Automaat Oosterbroek 5 Eelde loos verkeerd gebruik
82 11-11-05 16.30 Automaat Oosterbroek 5 Eelde loos
81 07-11-05 14.30 Auto-Vrachtauto Ubbena zie ook www.112drenthe.com
80 05-11-05 20.35 Autobrand Vriezerweg zie ook www.112drenthe.com
79 05-11-05 14.00 Garagebrand Meerstukken Eelde zie ook www.112groningen.nl
78 02-11-05 08.55 Rest. de Waterburcht Eelde (brandlucht)
77 01-11-05 21.55 A28 Auto-sloot na zoektocht niets aangetroffen
76 31-10-05 11.35 Automaat appartementen Tynaarloseweg loos koken
75 30-10-05 07.30 Automaat stichting Jeugdzorg Drenthe loos
74 29-10-05 03.30 Automaat stichting Jeugdzorg Drenthe storing
73 28-10-05 21.50 Automaat Woonborg oorzaak storing
72 26-10-05 06.15 Boom over de weg Norgerweg Donderen
71 20-10-05 18.15 Automaat Oosterbroek 5 Eelde oorzaak koken
70 17-10-05 15.15 Automaat Burg.J.G. Legroweg 80 Eelde loos alarm stof
69 13-10-05 08.00 Wegdekreiniging Zuidlaarderweg Tynaarlo
68 12-10-05 15.15 Jagerstraat Taarlo hond onder trein zie ook www.112drenthe.com
67 12-10-05 13.40 Automaat Oosterbroek 5 Eelde loos alarm
66 10-10-05 19.00 Automaat Woonborg oorzaak storing
65 09-10-05 16.15 Vliegveld Eelde 2A melding vliegtuig veilig geland
64 21-09-05 12.40 Auto tegen Auto Molenstraat Vries (zie fotoalbum)
63 18-09-05 22.30 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak storing
62 18-09-05 16.45 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak storing
61 15-09-05 17.50 Wegdekreiniging olie kruising Vledders-Bannerschulte
60 08-09-05 23.15 Nacontrole brand meterkast café Centraal Tynaarlo
59 05-09-05 20.00 Autobrand na Auto botsing Tractor Ubbena (zie fotoalbum)
58 31-08-05 22.00 Ass. Eelde woningbrand hoofdweg Eelde kijk voor foto's en een filmpje op www.112groningen.nl en www.112drenthe.com
57 14-08-05 14.45 Auto ongeval rotonde De Punt zie ook www.egbertsbrandweersite.nl (Eelde)
56 13-08-05 02.30 Schuurbrand achter Brwkazerne te Vries (zie fotoalbum)
55 05-08-05 16.00 Binnenbrand Westeres Vries (zie fotoalbum)
54 05-08-05 12.30 Ass. Assen Grote brand Kerkstraat (zie fotoalbum)
53 03-08-05 09.30 Ass. Zdl Ontruiming Tienelswold (zie fotoalbum)
52 30-07-05 08.45 Wateroverlast de Vledders Vries
51 28-07-05 10.30 Ree te water NoordWillemskanaal De Punt
50 25-07-05 23.15 Melding schuurbrand Donderen bleek affakkeling NAM
49 25-07-05 21.15 Wateroverlast de Vledders Vries
48 25-07-05 15.15 Koeien te water NoordWillemskanaal Heidenheim
47 18-07-05 14.40 Buitenbrand Nam locatie Donderen bleek affakkeling
46 15-07-05 10.10 Buitenbrand Wedbroek Tynaarlo hooibrand
45 11-07-05 09.30 Automaat Gemeentehuis Vries oorzaak onbekend
44 10-07-05 12.00 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak storing
43 09-07-05 21.00 Automaat Kornoeljehof ingetrokken oorzaak roken
42 04-07-05 17.50 Boom over fietspad Breeflo Zeegse
41 30-06-05 19.00 Autobrand bij autobedrijf Hazenberg bleek stoom
40 30-06-05 16.40 Wegdekreinigen rotonde Donderen oliespoor
39 27-06-05 14.00 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak storing
38 24-06-05 15.40 Automaat Paré na onderzoek niets aangetroffen
37 22-06-05 19.55 Bermbrand Heidenheim gemeld vanaf A28
36 20-06-05 19.50 Wegdekreinigen Donderen-Peize (zie fotoalbum)
35 19-06-05 17.20 A28 Auto ongeval tijdens aanrijden ingetrokken
34 19-06-05 02.10 Automaat Jeugdzorg Drenthe ingetrokken oorzaak storing
33 12-06-05 13.55 Automaat Kornoeljehof ingetrokken oorzaak koken
32 11-06-05 11.10 Automaat Huize Lariks Zdl. ingetrokken douchen
31 11-06-05 11.00 Automaat Pharma Bio Zdl. ingetrokken oorzaak koken
30 08-06-05 02.45 Autobrand na aanrijding A28 (zie fotoalbum)
29 05-06-05 19.45 Automaat Jeugdzorg Drenthe oorzaak storing
28 03-06-05 19.00 Blikseminslag in Boom Yde (zie fotoalbum)
27 30-05-05 19.40 Schoorsteenbrand Oosterstraat Donderen
26 27-05-05 19.30 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak storing
25 23-05-05 10.40 Automaat Woonborg stoomvorming snelkookpan
24 18-05-05 08.45 Automaat Woonborg oorzaak roken in de kamer
23 16-05-05 22.30 Schoorsteenbrand Solstede Vries (zie fotoalbum)
22 19-04-05 20.15 Automaat Kornoeljehof oorzaak storing
21 19-04-05 19.00 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak werkzaamheden
20 09-04-05 08.30 Kat op het dak Drosten Vries
19 03-04-05 21.30 Nacontrole schoorsteenbrand Het Rocht Vries
18 24-03-05 20.30 Wegdekreiniging Norgerweg Donderen (auto tegen boom) (zie fotoalbum)
17 24-03-05 20.00 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak storing
16 22-03-05 18.15 Automaat Woonborg oorzaak roken in de kamer
15 21-03-05 16.30 kleine buitenbrand De Voorste Kampen Vries
14 21-03-05 14.50 A28 Auto ongeval tijdens aanrijden ingetrokken
13 17-03-05 14.30 Automaat GGZ Zuidlaren (bijstand korps Zuidlaren)
12 26-02-05 19.30 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak onbekend
11 12-02-05 12.00 Automaat Kornoeljehof oorzaak storing
10 08-02-05 05.45 Automaat stichting Jeugdzorg Drenthe loos alarm
09 27-01-05 12.00 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak werkzaamheden
08 20-01-05 06.00 Automaat Kornoeljehof oorzaak storing
07 19-01-05 23.45 Automaat Woonborg oorzaak roken onder melder
06 19-01-05 12.15 A28 auto van de weg geraakt tijdens hagelbui (zie fotoalbum)
05 13-01-05 13.15 A28 busje in sloot en auto contra bus (zie fotoalbum)
04 08-01-05 11.45 Tak over de weg Schultestraat en S.A. Haadsmastraat
03 04-01-05 14.30 Autobrand A28 tijdens aanrijden ingetrokken (stoom)
02 01-01-05 11.00 Afvalbrand Populierenstraat Tynaarlo
01 01-01-05 02.15 Containerbrand bij de Golff Vries

Hier de uitrukken van het jaar 2004

98 31-12-04 22.15 Containerbrand Molenweg Yde
97 31-12-04 21.30 Coniferenhaag in brand Groenkampen Vries
96 31-12-04 19.30 Automaat Wooncentrum De Brink oorzaak vuurwerk
95 31-12-04 16.45 Containerbrand nabij basisschool Zeijen
94 25-12-04 06.45 Automaat Handelsweg Tynaarlo defecte luchtbevochtiger
93 25-12-04 05.15 Automaat Handelsweg Tynaarlo oorzaak storing
92 16-12-04 20.00 Auto tegen boom Linthorst Homanweg
91 15-12-04 12.30 Koe in sloot Jagersstraat Taarlo
90 13-12-04 08.30 Automaat Kornoeljehof tijdens aanrijden ingetrokken storing
89 09-12-04 08.40 Ongeval A28 linkerbaan richting Assen
88 08-12-04 13.30 Ondersteuning Zuidlaren vrachtwagen N34
87 04-12-04 15.00 Autobrand afrit A28 de punt
86 02-12-04 17.00 Wegdekreiniging Oude Asserstraat 
85 01-12-04 12.00 Pony vast in voederbak "Rosworld" Zeijen
84 29-11-04 23.00 Wegdekreiniging Asserstraat-Nieuwe Rijksweg
83 08-11-04 22.30 Autobrand Norgerweg tussen Donderen en Yde
82 05-11-04 11.30 Automaat Woningstichting Woonborg oorzaak roken
81 28-10-04 11.00 Automaat Kornoeljehof stoomvorming tijdens koken
80 20-10-04 12.00 Automaat Wooncentrum De Brink ingetrokken tijdens aanrijden
79 11-10-04 00.30 Automaat Golden Tulip Zeegse bij aanrijden ingetrokken
78 08-10-04 09.45 Automaat Woningstichting Woonborg oorzaak roken onder melder
77 22-09-04 08.45 Automaat Wooncentrum De Brink ingetrokken tijdens aanrijden
76 22-09-04 07.45 Koe in Noordwillemskanaal ter hoogte van de Oudemolensebrug
75 17-09-04 11.30 Automaat Kornoeljehof ingetrokken oorzaak werkzaamheden
74 06-09-04 17.30 Ongeval A28 ter hoogte viaduct Tynaarlo
73 04-09-04 21.15 buitenbrand hoek Oudemolenseweg Taarloseweg
72 03-09-04 13.30 Ongeval met mogelijke beknelling A28 tijdens aanrijden ingetrokken
71 03-09-04 09.45 Leegpompen gesleepte woonboot ter hoogte Heidenheim
70 31-08-04 00.15 Automaat ontvangststation Veenweg bij aankomst geen bijzonderheden
69 21-08-04 08.30 Oliespoor Eikenlaan - Nieuwe Rijksweg
68 20-08-04 12.00 Automaat Woningstichting Woonborg oorzaak bakken van spekjes
67 18-08-04 17.30 Automaat Jeugdzorg Drenthe oorzaak ingeslagen handmelder
66 18-08-04 15.30 Melding vrachtwagenbrand A28 bij aankomst zware rook maar geen vuur
65 13-08-04 15.00 Wateroverlast garage appartementen Fledders 40 Vries
64 07-08-04 15.30 Ongeval met beknelling Groningerstraat ter hoogte nr. 123
63 27-07-04 06.00 Automaat Wooncentrum De Brink ingetrokken oorzaak storing
62 26-07-04 02.38 Automaat Wooncentrum De Brink ingetrokken oorzaak storing
61 25-07-04 11.15 Automaat Wooncentrum De Brink ingetrokken oorzaak storing
60 23-07-04 20.30 Papagaai vast in boom camping Veenmeer bij aankomst gevlogen
59 18-07-04 05.00 Automaat Jeugdzorg Drenthe oorzaak storing
58 18-07-04 00.30 Automaat Jeugdzorg Drenthe oorzaak storing
57 17-07-04 16.30 Automaat Wooncentrum De Brink ingetrokken oorzaak storing
56 17-07-04 15.00 Schuurbrand Zwarteweg nabij no. 5 Tynaarlo
55 16-07-04 04.00 Automaat Handelsweg 13-15 Tynaarlo bij aankomst geen bijzonderheden
54 15-07-04 03.15 Automaat Wooncentrum De Brink ingetrokken oorzaak storing
53 27-06-04 19.30 Tak dreigt op wegdek te vallen Zuidlaaderweg
52 23-06-04 16.45 Boom dreigt op woning te vallen Esveen Vries
51 20-06-04 03.45 Autobrand de Scheperijen nabij Bunnerveenseweg
50 12-06-04 14.00 Keukenbrand Kornoeljehof Vries
49 05-06-04 22.45 Autobrand Dorpsstraat nabij Benzinestation te Tynaarlo
48 01-06-04 17.00 Kleine buitenbrand De Hullen Donderen
47 01-06-04 10.10 B3 melding GAE vogel in motor tijdens start
46 01-06-04 07.45 Waterleiding gesprongen oosterwaterweg Donderen
45 23-05-04 15.00 Veulen van pony in de drentsche Aa
44 19-05-04 13.15 Natuurbrand achter de visplas nabij vissersweg te Yde
43 14-05-04 14.30 Bermbrand aan het Loo te Taarlo
42 06-05-04 15.15 Autobrand A28
41 04-05-04 21.00 Wederom melding buitenbrand in bos nabij Diepsloot
40 03-05-04 21.30 Opnieuw kleine buitenbrand in bos nabij Diepsloot
39 03-05-04 14.15 Kleine buitenbrand in bos nabij Diepsloot te Vries
38 28-04-04 10.15 Opnieuw een bermbrand aan het Loo te Taalo
37 27-04-04 17.15 Bermbrand aan het Loo te Taarlo
36 24-04-04 22.00 Automaat Wooncentrum De Brink ingetrokken oorzaak onbekend
35 24-04-04 19.00 Papiercontainerbrand de Fledders
34 24-04-04 11.30 Wegdekreiniging kruising Donderen olie spoor
33 23-04-04 09.15 Ree te water ter hoogte Vriezerbrug 
32 22-04-04 09.10 Schoorsteenbrand Herenven Tynaarlo bij aankomst geen bijzonderheden
31 18-04-04 04.45 Papiercontainerbrand Achterweg te Tynaarlo
30 13-04-04 16.10 Automaat Wooncentrum De Brink ingetrokken oorzaak storing
29 13-04-04 13.45 Paasbult te Zeijen opnieuw ontstoken  
28 11-04-04 18.15 Auto ongeval A28 2 personen
27 11-04-04 09.00 Automaat Kornoeljehof ingetrokken oorzaak roken onder melder
26 09-04-04 10.45 Brand inTPG-Brievenbus aan de Fledders/Solstede in Vries 
25 03-04-04 14.45 Buitenbrand Gelmarusstraat in Yde Coniferen in brand
24 30-03-04 20.30 Automaat Woningstichting Woonborg na onderzoek geen bijzonderheden
23 26-03-04 01.45 Autobrand aan de schoolstraat te Tynaarlo
22 21-03-04 21.00 Schoorsteenbrand Noordstukkendrift 6 te Bunne
21 20-03-04 24.00 Boom op caravan camping te Zeegse
20 20-03-04 19.30 Boom over de weg de fledders te Vries
19 20-03-04 18.30 Automaat Kornoeljehof tijdens aanrijden ingetrokken oorzaak koken.
18 17-03-04 09.00 Automaat Wooncentrum Woonborg theedoek in brand
17 17-03-04 07.00 Automaat Wooncentrum Woonborg bij aankomst storing
16 14-03-04 24.00 Slaapkamer brand aan de Boerhoorn te Vries
15 08-03-04 11.00 Oplegger van truck losgeschoten geen slachtoffers
14 06-03-04 17.30 Kleine buitenbrand bij school holtenweg
13 24-02-04 22.15 Botsing 2 auto's A28 personen bij aankomst uit de auto
12 24-02-04 21.00 Auto in sloot A28 bij aanrijden pers uit de auto
11 09-02-04 08.30 Auto in vangrail A28 1 pers nog in auto
10 08-02-04 13.05 Automaat Wooncentrum Woonborg kleedje op kookplaat
09 01-02-04 02.55 Automaat Visserweg te Yde bij aankomst geen bijzonderheden.
08 01-02-04 01.45 Boom over de weg Wedberg te Tynaarlo.
07 29-01-04 12.00 Auto over de kop A28 1 pers nog in auto
06 22-01-04 19.30 Schuurbrand aan de Kibbelslaglaan te Bunne
05 16-01-04 13.45 A2 melding vliegveld Eelde bij aankomst ingetrokken.
04 09-01-04 12.45 Automaat 't Veld te Zeegse bij aankomst geen bijzonderheden.
03 07-01-04 10.30 Hulpverlening autobotsing kruising Ubbena.
02 01-01-04 10.45 Papiercontainer brand nabij school
01 01-01-04 06.30 Ondersteuning Brw Zuidlaren bij aanrijden ingetrokken melding brand meester.

horizontal rule

1 maart 2005 Thijs Zondag 25 jaar Brandweerman.

Rond middernacht werd door de ploeg van VRIES de tuin aangekleed en overdag werden er nog een paar blusvtg op de oprit geplaatst.

Foto's met mede dank aan Tineke Helder

horizontal rule

26 februari uitstapje naar de schietclub in Tynaarlo

Op 26 februari is het korps VRIES wezen schieten in Tynaarlo met de karabijn 22 mm hieronder de beste schutters van het korps.

horizontal rule

14 januari WAMPEX Vledder

De WAMPEX voor dit jaar zit er weer op, van de 89 deelnemende ploegen kwam VRIES als 31e over de eindstreep in een tijd van 12.52 uur. De langste tijd die gelopen is was een tijd van 14.30 uur.

horizontal rule

8 januari 2005 nieuwjaarsreceptie post VRIES

Op deze middag werd er door de plv C dhr. v Veen het afgelopen jaar besproken, en vooruit geblikt op het jaar 2005. Verder werd er aan de korpsleden een CD-Rom (met foto's) en het jaarverslag van 2004 uitgereikt. Daar de instelling van de digitale camera niet goed stond zijn de foto's niet om aan te zien. Hieronder een tweetal foto's.

horizontal rule

 

OPEN DAG

Mede door het goede weer en de overdracht van het nieuwe voertuig, is de open dag in het kader van het 1.1.2. jarig bestaan van de post VRIES goed verlopen hieronder een  foto van het nieuwe blusvoertuig de 32-11. met op de achtergrond het nieuwe Gemeentehuis.

horizontal rule

  Gewestelijke wedstrijd TAS-HD op 19 juni 2004 te Hoogeveen:

Uitslag

1 Groep Kootwijkerbroek,  2 Groep Eelde,  3 Groep Dieren,  4 Groep Uddel,  5 Groep Heerewaarden,  6 Groep Neerijen West,  7 Groep VRIES,  8 Groep Neerijen Oost,  9 Groep Neder-Betuwe (Dodewaard),  10 Groep Veendam,  11 Groep Neder-Betuwe (Opheusden) en 12 Groep Zuidlaren

 
1 baan met 12 korpsen, waarvan de nummers 1 en 2 door gaan naar de landelijke wedstrijden op 11 september in Ermelo (Gelderland).

Het korps VRIES feliciteert hierbij het korps Eelde met het behaalde resultaat en wenst hen succes in Ermelo.   

horizontal rule

Uitslag en omschrijving 112 wedstrijden op 15-5-2004

 

Korps Smilde eerste op 112 wedstrijden te VRIES op de tweede plaats Veenhuizen en op de derde plaats de blusgroep Norg.

Er kwam een melding van een ongeval scooter vrachtauto, de ambulance was als eerste ter plaatse maar ging niet verder omdat er een vat lekte, gezien de vierkante oranje borden op de vrachtauto ging het hierbij om een gevaarlijke stof.

        

De chauffeur die met ademhalingsproblemen op de weg zat diende als eerste te worden gered, deze was ook in het bezit van de vrachtbrief waarop de stof vermeld stond, aan de hand hiervan kon de inzet worden gedaan, al gauw was bekend dat de gaspak procedure moest worden gevolgd.

Men mocht zonder chemiepakken niet in aanraking komen met de stof, en het afvoeren van het slachtoffer kon in de rautekgreep of op een schepbrancard (bij ambulance aanwezig).

Sommige korpsen gingen in de fout.

.       

Hierboven een tweetal foto's zoals het niet moest.

Als eerste ploeg eindigde SMILDE met 1224 pnt. tweede werd Veenhuizen met 1144 pnt. en derde werd Norg met 1012 pnt.

Kijk ook op www.rillema.info/vries voor meer foto's van deze geslaagde dag.

horizontal rule

 

Ploeg VRIES eerste plaats provinciale HD wedstrijden te Veenhuizen

De 3 Brandweerkorpsen uit de Gemeente Tynaarlo presteren goed op de provinciale HD wedstrijden te Veenhuizen.

Op de eerste plaats  VRIES  met een puntentotaal van 1208, tweede plaats Zuidlaren met 1148 pnt en op de derde plaats  Eelde met 1132 pnt

Verder won VRIES ook nog de prijzen voor beste BEVELVOERDER en beste WATERPLOEG 

 Deze 3 korpsen gaan door naar de gewestelijke HD wedstrijden op 19 juni te Hoogeveen.

horizontal rule

112 Commissie bied de post VRIES een maquette aan

horizontal rule

Enkele foto's van het in aanbouw zijnde nieuwe blusvtg voor Vries bij de firma Ziegler te Winschoten.

  

  

    Het resultaat.